Femeile au fost elogiate de PSD BN, inclusiv cea din fruntea guvernului! Vezi ce spun Suciu, Pană și Deneș despre colegele social-democrate

Vicepremierul României, bistrițeanul Daniel Suciu, împreună cu ministrul Ioan Deneș, fostul ministru Doina Pană și secretarul de stat Ioan Pugna, au dedicat conferința de presă organizată la sediul PSD BN femeilor.

Din capul locului s-a făcut precizarea că nu se va discuta politică și că singurul motiv pentru care cei de la preziudiu s-au prezentat în fața jurnaliștior a fost sărbătorirea femeilor. Cu toate acestea, cei prezenți au răspuns întrebărilor jurnaliștilor, acestea fiind în ton cu semnificația zilei și s-au referit la modul de lucru cu femeile din vârful ierarhic al PSD.

„După fix două săptămâni de când sunt în Guvernul României și lucrez cu doamna premier, vreau să vă spun că am o relație foarte bună și lucrez foarte bine în general cu doamnele, iar în PSD BN au fost și sunt suficient de multe femei în poziții cheie, care ne oferă nouă bărbaților echilibrul necesar ca să ne facem treaba în continuare” -  a declarat Daniel Suciu.

Doina Pană, care a fost, conform spuselor vicepremierului, prima șefă a sa din PSD, a prezentat și o scurtă statistică în ceea ce privește implicarea și pozițiile pe care femeile social-democrate le au în acest moment în România:

„În PSD 45% dintre membri sunt femei, 50 de femei parlamentar, 90 de femei primar, 87 femei viceprimar, 24 femei secretar de stat, prim ministru, un viceprim-ministru, în total 7 miniștri femei, 2.000 de consilieri locali și județeni femei, doi vicepreședinți de CJ-uri. Dovedit prin cifre, eu zic că femeile sunt prețuite în PSD”.

Tot fostul ministru al apelor și pădurilor a comentat posibila idee de a avea un candidat femeie pentru alegerile președințiale de la sfârșitul acestui an, din partea PSD:

„E prematur să vorbim de candidatul la președinție, dar în niciun caz nu va fi sexul un considerent, noi vrem să ieșim pe varianta în care să-l batem pe Iohannis. Care va fi această variantă, vom vedea la momentul respectiv”.

Daniel Suciu a dorit să completeze cele spuse de Doina Pană referitor la numărul de femei din PSD implicate în politica de vârf:

„Un an și puțin am fost liderul de grup al deputaților și am avut 50 de colege cu care am lucrat. Vreau să vă spun că dacă aș fi avut 100 de femei deputat ar fi fost extraordinar, pentru că sunt extrem, extrem de harnice, de muncitoare, de loiale și de responsabile”.

Și actualul ministru al apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a dorit să aducă un elogiu femeilor, acesta fiind mai punctual, referidu-se direct la Viorica Dăncilă:

„Eu lucrez cu premierul Dăncilă de un an, o lună și două săptămâni! Și pentru că suntem la un moment al sincerității, rar mi-a fost dat să întâlnesc în viață, am lucrat în multe zone și în multe domenii, să găsesc un om atât de echipă cum este premierul României, Viorica Dăncilă! Nu pot nici măcar o virgulă să am rețineri să fac aceste afirmații, este într-adevăr un om pe care mulți l-ar dori să facă echipă”.

Cei trei bărbați aflați în preziudiu au oferit flori tuturor jurnalistelor prezente, acțiunea de felicitare a doamnelor și domnișoarelor continuând pe străzile din oraș.

Adauga comentariu