Fasole cu cârnați, varză cu ciolan și tochitură ardelenească – meniul de 1 Decembrie al bistrițenilor! Chefi din Bucovina, Banat și Maramureș au gătit pe Pietonal (VIDEO)

Tradiționala fasoleală de 1 Decembrie de la Bistrița s-a transformat în acest an într-un show culinar cu chefi adunați din mai multe regiuni istorice, dar care au gătit conform rețetelor locale.

Peste 6.000 de porții au fost gătite de nume mari ale gastronomiei naționale, aduși la Bistrița de un exponent local – Chef Nina Rus, acțiune aflată sub egida Asociației Produs în Bistrița-Năsăud.

Bogdan Cimpeanu, maestru în bucătăria tradițională și Florin Vechiu, un specialist al preparatelor din carne, au reprezentat Bucovina. Banatul a fost prezent prin Chef Ionuț Mangu, iar Maramureșul l-a trmis pe Chef Vasile Hotca. Alături de aceștia, dar și de alți chefi, a stat Nina Rus, coordonatoarea evenimentului.

Armata de chefi a fost secondată de elevii Liceului Tehnologic de Servicii și cei de la Grupul Școlar Agricol din Bistrița. Împreună au gătit tradiționala fasole cu cârnați, dar și varză cu ciolan, precum și o gustoasă tochitură ardelenească cu mămăliguța.

Porțiile au fost distribuite către populație pe bază de tichet primit pe linie sindicală, dar s-au putut și achiziționa la prețul de 12,50 lei.

Adauga comentariu