Fără strip-tease de 8 Martie în Bistrița! Meniurile „a la carte” sunt preferate, dar sunt și variante „cosy” sau „cosmopolitane”

Le iubim și, probabil, am face orice pentru ele în 8 martie. E ziua lor, nu? Dar unde mergem cu soțiile sau prietenele în acestă zi dedicată lor?

Tradiția e la loc de cinste în Casa Doamnelor!

Mihaiela Bretfelean, proprietara Restaurantului Casa Doamnelor, a declarat pentru Știri de Bistrița: ,,Noi rămânem pe tradițional. Nu am pregătit nimic special, nu am decorat. Dacă tot vorbim despre doamne, putem să le spunem că în data de 8 martie le servim cu… multă dragoste! Ciorbele le facem noi, supele, la fel. Avem un meniu, repet, tradițional. Avem și mâncare de post. Cât despre băuturi, avem vinuri și, inclusiv țuică veche de 12 ani, țuică pe care mi-a lăsat-o mama mea, Dumnezeu să o ierte! E bună și e tare! Nu o să lipsească cina porcului, papricașul, fasolea cu mămăligă, costițele, iahnia și multe alte preparate tradițIonale”.

Hotelul de 5 stele al bistrițenilor, Metropolis, are o ofertă specială de 8 Martie, doamnele și domnișoarele fiind răsfățate cu muzica romantic a saxofonistului Ovidiu Județ, iar meniurile sunt demne de stelele cosmopolitan de pe frontispiciul clădirii: mușchi de vită Black Horn, confit de rață cu chuntneyde portocale și cognac, butterfish pe pat de risotto, dar și musse de lime, triochocolate sau platou de fructe exotice, iar din partea casei o bărcuță de castravete cu feta și marmeladă de ceapă roșie, prăjitură de spanac cu ciuperci și un cornet de schweiter cu prosciutto.

Luați-vă gândul de la strip-tease!

Mariana Cioată, care administrează Conacul Verde, Lordinu și Villa (un local de fițe al Bistriței), a punctat: ,,Ce să vă spun? Avem mese festive, rezervate. Sunt exclusiviste sau personalizate, în funcție de ce a dorit fiecare grup în parte. Avem ciorbe, aperitive, deserturi, astfel încât toată lumea să se simtă bine. Depinde ce au cerut oamenii. Nu vorbim despre striptis. Suntem serioși, avem peste 30 de ani de activitate în Bistrița, deci nu se pune problema. Vin la noi, de 8 Martie, soți cu soții, deci… chiar suntem serioși!”.

Nici cluburile nu se lasă mai prejos, dar tot fără „cocote masculine”

Cel mai titrat club din oraș, Atmosphere, are pregătită o seară specială dedicată sexului frumos, în care DJ Michael Starr va mixa pentru ele, iar din partea casei vor fi shout-uri gratuite, pe post de mărțișoare. Claudiu Pop, proprietarul clubului, ne-a spus că: „streap-tease-ul în Bistrița nu mai prinde la public. Doamnele și domnișoarele noastre sunt mai tradiționaliste și nu gustă neapărat un asemenea show, dovadă au fost reprezentațiile din trecut. În plus, trupele de acest gen sunt foarte scumpe. Probabil în orașele mari, București, Cluj sau Brașov, se mai practică acest gen de evenimente, dar nu la Bistrița. Pentru cei care nu reușesc să petreacă joi seara, reedităm momentul vinery cu un retro party, care este foarte apreciat de doamnele și domnișoarele de lângă noi”.

Alexandru Câțcăuan, care administrează bistroul Viena Café de pe Pietonal, consideră că ziua de 8 Martie trebuie sărbătorită de fiecare cum dorește și simte. Iubitorii localurilor de tip bistro sunt bine-veniți, iar pentru doritori s-a introdus în meniu și preparatele vegetariene sau de post.

Cel mai nou local de tip pub din oraș, Casa cu Bere, are deja gradul de ocupare foarte mare pentru seara de 8 Martie: „Noi suntem speciali, nu trebuie să venim cu alte genuri de evenimente la asemenea ocazii! Meniul, de asemenea este unul special și destul de bogat, iar faptul că avem rezervări la nivelul de 90% din locuri, pentru seara de 8 Martie, spune totul” – ne-a mărturisit Crina Suciu, administratoarea localului bistrițean.

Ziua Femeii a apărut pe fondul mişcărilor sociale legate de muncă de la începutul secolului XX, în America de Nord şi în Europa. Prima Zi naţională a femeii a fost marcată în Statele Unite, la 28 februarie 1909.

 

 

Adauga comentariu