Fără o organizație județeană de partid, PLUS-ul lui Cioloș se laudă la Bistrița cu mii de semnături pentru susținerea candidaților Alianței

Dacian Julien Cioloș, numărul unu pe lista de candiați pentru alegerile europarlamentare a Alianței 2020 USR – Plus, aflat într-un turneu național preelectoral, a poposit și la Bistrița pentru câteva ore. Tematica discuțiilor cu jurnaliștii a fost centrată pe campania strângerilor de semnături necesare listelor cu candidați pentru alegerile europarlamentare.

Astfel, conform coordonatorului județean al PLUS pentru campania de euroalegeri, Lorant Sas, în ultima zi dedicată strângerilor de semnături, care au avut un target de 3.800 de persoane, listele numără mai mult decât dublul previziunilor:

„Acum, în ultima azi, vă putem spune că țintele inițiale de semnături au fost cu mult depășite. La nivelul județului Bistrița-Năsăud ne-am propus o țintă de 3.800 de semnături, iar azi dimineață aveam peste 8.500! La nivel național am depășit cifra de 450.000 de semnături” – a precizat Lorant Sas.

Dacian Cioloș a declarat că se află într-un turneu național în care nu numai că ia parte la strângerea efectivă a semnăturilor, în stradă, dar se află și într-o fază de organizare a partidului:

„Am lansat partidul în decembrie anul trecut, la sfârșitul lui ianuarie am avut prima convenție națională și misiunea pe care și-a acordat-o conducerea partidului aleasă atunci a fost să organizeze partidul până la toamnă, când urmează să avem o nouă convenție. Practic, în această perioadă suntem într-un proces paralel de pregătire a campaniei, dar și de organziare internă” – a declarat Cioloș.

Conform aceluiași Dacian Cioloș, la nivel național există 11.000 de membri validați, iar organizarea filialelor județene se va face imadiat după alegerile europarlamentare. Referitor la listele de semnături necesare pentru validarea listei de candidați, Cioloș a declarat că toate cele peste 450.000 de semnături au fost strânse „pe bune”:

„Sunt 450.000, aproape 500.000 de semnătruri strânse pe bune, în stradă, în contact direct cu oamenii! Sunt semnături pe care le-am adunat semnătură cu semnătură, nu dând liste șefilor de instituții ale statului să ceară subordonaților să semneze sub tot felul de amenițări, așa cum am înțeles că fac partidele de la guvernare” – a precizat Cioloș.

Bistrița-Năsăud se află, conform declaraților lui Dacian Cioloș, în top 3 la nivel național în ceea ce privește numărul de semnături strânse.

Adauga comentariu