Fără buget, dar cu planuri mari: Primăria Bistrița pune carul înaintea boilor și se gândește la investiții! Prioritare sunt cele de pe pârtia Cocoș

Fără nici măcar o intenție de a întocmi bugetul pentru 2019, Primăria Bistrița trece deja la cheltuieli nu numai pe partea de funcționare, unde există o portiță legală în acest sens, dar și în planul investițional, pârtia de pe Dealul Cocoș fiind din nou nr.1 în preferințele primarului Ovidiu Crețu.

Primele hotărâri pe care municipalitatea le ia în discuție sunt legate de salarizarea propriului aparat funcțional, noua grilă fiind una redusă față de cea din anul 2018, dar la care se va adăuga o normă de hrană ce va aduce nivelul de salarizare la forma netă a anului trecut, un artificiu făcut pe genunchi.

Pe lângă această hotărâre, pentru care s-a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local în data de 28 ianuarie, cu trei zile înaintea celei ordinare, CL va avea pe masă în data de 31 ianuarie și alte hotătâri legate de investiții de această dată, tot fără un buget constituit.

Este vorba de un schi-lift care va fi amplast pe pârtia Cocoș, în valoare de peste 2 milioane de lei, termen de execuție 3 luni, precum și un alpine-coaster (instalație de vară), tot în cadrul pârtiei Cocoș, cu o valoare de peste 11 milioane de lei, termenul de execuție fiind de 6 luni.

Pârtia Cocoș a funcționat în sesonul de iarnă trecut aproape 10 zile, pe timpul verii s-a dat în funcțiune un anume parc de aventură care s-a dovedit a fi un mare eșec. În acest sezon de iarnă pârtia Cocoș funcționează cu intermitențe cauzate în principal de fenomenele meteorologice nefavorabile. Pârtia a foat inaugurată în acest sezon la data de 9 ianuarie 2019, pe data de 14 ianurie s-a închis pentru revizii și alte lucrări de întreținere, a mai funcționat din data de 14 până în 17 ianuarie când s-a închis din nou. A fost redeschisă cu program redus la data de 22 ianuarie și s-a schiat două seri, după care a fost închisă din nou. Începând din data de 28 ianuarie pârtia se redeschide tot cu program redus.

 

foto cu caracter ilustrativ

 

 

 

Adauga comentariu