Fala noastră și mândria: încă un cetățean din Bistrița-Năsăud a primit un „onorant” mandat european de arestare! Proveniența „titlului” – Italia

Conjudețenii noștri continuă să acumuleze ani buni de condamnări prin bătrâna și sofisticata Europă. De această dată este vorba de un tânăr de 31 de ani din Bistrița-Năsăud care a supărat carabinierii italieni.

Polițiștii din Dej l-au depistat pe Sergiu Rostaș care avea emis un mandat european de arestare pentru infracțiunea de tăinurie, madat emis de autoritățile din Italia. Bistrițeanul a fost condamnat la un an, opt luni și 20 de zile. Paradoxal, condamnatul de tăinuire se pare că „a fost dat în gât”...

Curtea de Apel Cluj a respins propunerea procurorului de luare a măsurii arestării provizorii, bistrițeanul primind un arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatul va fi pus în aplicare de inspectoratul de poliție din raza de domiciliu, adică de IPJ BN.

Conform Codului de procedură penală, pe timpul cât se află sub măsura preventivă, persoana solicitată trebuie să nu părăsească imobilul unde locuieşte (...) şi să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată.

Sergiu Rostaș a fost reţinut din data de 06 mai 2019, ora 16:40 şi s-a dispus punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză.

 

 

foto cu caracter ilustrativ - adevarul.ro

Comentarii

Sergiu

29.07.2019 12:07

False acuzari nu eczista Nici un mandat european asupra mea, e clar Ca' cineva vrea sa ma vada la inchiodare. Plus cine o procedat in mod abusiv vor plati, findca nu a fost Nici un mandat. Iar cand se admite un mandat european asupra unei persone trebe sa aiba poze si amprente nu Dar nume si data nasteri. Ceia ce a Comiso curtea de Apel Cluj napoca este abuz de putere.

Adauga comentariu