Fake News marca Cristina Iurișniți: deputatul USR prezintă intenționat în mod eronat niște rapoarte de activitate ca fiind intenții de finanțare, folosindu-se emoțional de criza Covid-19

Hapsână și ipocrită în același timp, Cristina Iurișniți încercă să profite la maxim de vizibilitatea pe care rețelele de socializare o oferă. În acest sens, deputatul USR de Bistrița-Năsăud, un accident electoral, inundă wall-urile cu postări din care nu poți extrage nici cel mai mic sâmbure de acțiune reală, incitante și ipocrite în același timp.

Iurișniți s-a făcut cunoscută pe plan național după gafa monumentală făcută în timpul alegerilor prezidențiale, atunci când a postat o fotografie cu buletinul de vot în care se vedea ștampila pusă pe unul dintre candidați, evident lucru interzis prin lege, dar și prin prezența absolut jenantă dintr-o emisiune realizată de Cosmin Gusă la Colibița, o emisiune pre-electorală, în care a fost ținta miștourilor majorității invitaților.

Gafele de politriuc mediocru au scos-o în evidență de-a lungul mandatului de „om nou în politică”. Pe plan local, deputatul bistrițean nu a reușit să închege o organizație de partid, fiind ignorată de mai toți useriștii locali, drept pentru care a rămas cam singurică în toată această poveste. Ce-i drept, nici președintele organizației județene nu a pus umărul la construcție, cvasi-necunoscutul Lorant Toth fiind total incompatibil cu Iurișniți.

Ipocrizia profesoarei de limba franceză se revarsă inclusiv în aceste momente în care politica și atacurile politice nu-și au rostul, chiar ea făcând apel la acest lucru într-o postare, culmea, eminamente politică:

Cu alte cuvinte, madame sare politic la gâtul primarului orașului Năsăud, dar își începe postarea printr-o frază demagogică și populistă prin care încearcă să inducă efectul invers: „Nu este momentul de răfuieli politice, a trecut vremea populismului și a demagogiei, este timpul mobilizării și acțiunii concrete!”.

Însă pe lângă toate aceste ipohondrii politice, în care predomină truisme și ieșiri în evidență fade și fără sens, prin spamare si trollare, Cristina Iurișniți plusează, într-un exces de zel „demn” de un politruc provincial mediocru, prin promovarea unui fake-news de toată jena!

Deputatul USR a rostogolit zilele trecute o postare în care vorbește de faptul că președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, ar „vrea să direcționeze sume din bugetul Consiliului Județean către Republica Moldova pentru repararea unui stadion și achiziționarea de echipamente pentru un spital în Glodeni!”, subliniind faptul că această direcționare de sume s-ar face „în plină criză de epidemie și în timp ce se solicită donații de la antreprenori și persoane fizice pentru Spitalul Județean”.

Aceasta susține că un anume obiectiv care a fost într-adevăr reabilitat cu bani din visteria CJ BN ar avea nevoie de reparații, iar Radu Moldovan ar dispune alocarea de fonduri către presupusa lucrare:

„Stadionul din Glodeni a fost inaugurat in august 2019, de ce ar avea nevoie acum de reparații și de ce cu bani de la Consiliul Judetean Bistrița Năsăud?”.

Mai mult, pentru a-și justifica știrea falsă, Iurișniți inserează o fotografie a unei frânturi de document, fără să precizeze sursa acestuia, fiind vorba de un print-screen făcut la ordinea de zi a ședinței ordinare a CJ BN din 31.03.2020. În documentul cu pricina se prezintă niște rapoarte legate de implementarea unor proiecte, într-adevăr legate de investiții ale CJ BN făcute în Republica Moldova, mai exact la Glodeni, însă este vorba de evenimente trecute și nicidecum prezente sau viitoare!

Mai exact, este vroba de o dare de seamă a președintelui față de investițiile făcute și nu viitoare. Pentru a nu prezenta frânturi de adevăr, Cristina Iurișniți trebuia să deschidă și documentele prezentate pe site-ul CJ BN, la secțiunea „materiale de ședință”, acolo unde ar fi găsit rapoartele cu pricina. Toate cele trei rapoarte se termină cu următoarea frază:

„Prin depunerea raportului final asupra acestui acord de finanţare derulat în anul 2019, se constată îndeplinirea prevederilor stabilite prin acesta în concordanţă cu reglementările Ordinului comun al ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice şi al ministrului finanţelor publice nr.1120/1030/2014, cu modificările şi completările ulterioare”.

Pentru informarea corectă a publicului, dar în special a deputatului USR, lăsăm AICI, AICI și AICI linkuri către cele trei rapoarte la care a făcut referire Cristina Iurișniții.

În fapt, este vorba de sume de bani alocate de CJ BN în anii 2018 și 2019 și care au avut ulterior, conform prevederilor legale, o serie de rapoarte privind realizarea acestora. Investițiile desfășurate de CJ BN în Republica Moldova au fost taxate de stiridebistrita.ro la vremea respectivă:

Citește și:

Un Duster pentru frații basarabeni: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va aproba bani pentru dotarea cu o mașina a unei instituții din raionul Glodeni, Republica Moldova

Stadionul din Glodeni – Republica Moldova – modernizat cu bani din bugetul județului Bistrița-Năsăud. Bonus: dispozitive medicale kinetoterapeutice!

Ce au în comun Viktor Orban și Radu Moldovan? Ambii finanțează proiecte din altă țară! Guvernul maghiar susține două echipe de fotbal din România, CJ BN investește în Republica Moldova

În completarea fake-news-ului, Iurișniți pune un link către o știre dintr-un ziar online din Republica Moldova, știre care datează din luna august a anului 2019. Ce să înțeleagă „adepții” deputatului redistribuit din postarea cu pricina? Evident este o incitare pe un subiect fals, fabricat de Iurișniți pentru a câștiga capital politic pe bază emoțională.

Mai există și o altă variantă legată de absurditatea acestei postări: Cristina Iurișniți chiar nu face diferența dintre un raport de activitate și intenția de investi, ceea ce ar semăna mai mult a prostie, a neștiință, confuzie crasă, ceea ce nu este exclus...

Lupta politică în aceste vremuri ar trebui interzisă prin Ordin Militar, căci prin bun simț nu se poate! În această categorie, cea a lipsei de bun simț, nu intră numai Cristina Iurișniți, ci și alți politicieni care profită de aceste momente pentru „răfuieli politice, demagogice și populiste”, de la președinți de partide până la umilii postaci de serviciu.

Comentarii

cititor

31.03.2020 10:45

Asta-i mai " data dracu' ... " decat Veorica de PSD ... ! Ceausescu si Iliescu cred ca sunt " copii mici " pe langa asta  ... ! 

comentator

01.04.2020 08:53

"Elena Pauker " ... de " HASTAG " ... 

Marius Conon

01.04.2020 18:57

Viitoarea fostă deputat acționează precum răufăcătorii: cu multă pălăvrăgeală și vorbe goale, în beneficiu propriu și spre paguba altora. "Uitați de partide gen USR, sunt praf pe dinăuntru, mustesc de corupție internă, incompetență și lipsă crasă și cronică de meritocrație. Vor propune candidați viciați moral și profesional, rugați-vă să nu ajungă vreodată la putere în forma actuală, cu echipa actuală de lepre la conducere. Lepre. Bully. Sociopați. Incompetenți. Modus operandi de tip La famiglia, adică mafia." (Claudia M. Postelnicescu)

comentator

05.04.2020 10:06

Acest USR... de fapt este acel  " HASTAG " ... adica toti cei care urlau in Pietzele  din Bucuresti, CLUJ, IAS , TIMISOARA ORI BRASOV ...crezand ca pot ei sa vopseasca coada la motani , printre care se plimba Johannis festit in rosu... ca o " paradaisa " ptr bulion , iar Ponta tot s-a c*cat in nadragi de spaima dandus-i demisia  !  Parte din aceste  " hastaguri " , s-au inapoiat acuma in tzara punandu-ne masca pe moaca la toti ... iar cealalta parte, astazi ne conduc prin tradarea aceluiasi Ponta si Tariceanu si prin " palitura de palat " , nicidecum prin alegeri libere si democratice si au lasat granitele larg deschise sa poata tabara " lacustarii nostri preaiubiti diasporetzi " peste noi sa ne poata infecta pe toti , crezand ca poate vor " crapa " numai cei din " ciuma rosie " si... majoritatea vad ca sunt din aceasta " ciuma galbena " , care i-au si ales de fapt . Acuma... " oleeee.... oleeee... Ceausescu nu mai eeee... " ! Asa au strigat si ni.mu.rugii la Revolutie dupa ce a fost impuscat si care acuma in marea lor majoritate cauta pita uscata prin containere ... ! No, de cate ori pronuntzati " HASTAG " ,  nu ma pot gandi decat ... LA TOTI ASTIA  ! 

Adauga comentariu