Fair Play-ul unui alergător de cursă lungă: JOS PĂLĂRIA pentru un gest pe cât de normal, pe atât de rar! Ce a făcut Alexandru Bacoșcă, un atlet din Iași, la Bistrița...

În weekendul trecut a avut loc o manifestare sportivă aflată la a IV-a ediție, November Run, desășurată pe mai multe categorii de alergare, dar și de vârstă, în Pădurea Schullerwald de lângă Bistrița.

Până aici, nimic neobișnuit, cu mențiunea că la această ediție s-a adăugat o probă nouă, cea de Nordic Walking. Competiția s-a bucurat de o participare destul de numeroasă, vreme excelentă pentru un început de noiembrie și premii.

La una dintre proble, cea dedicată atleților sub 30 de ani, unul dintre participanți s-a rătăcit, a reușit să revină pe traseu, dar... după cum acesta mărturisește, printr-un loc aflat înafara concursului, ceea ce i-a adus o clasare avantajoasă, acesta terminând cursa pe locul III.

După ce a realizat că ruta urmată de el nu era cea conformă, asta fiind după finalizarea concursului și înmânarea premiului, atletul postează un mesaj pe pagina concursului în care explică situația și cere organizatorilor să premieze următorul concurent, cel ajuns pe poziția a IV-a, urmând ca el să trimită acelei persoane suma de bani pe care a primit-o pentru rezultatul său.

Răspunsul celor îndreptățiți să ia o decizie în acest caz a venit la fel de „sportiv” precum gestul de fair-play arătat de atlet:

Pentru acest gest normal, dar foarte rar, Știri de Bistrița dă JOS PĂLĂRIA în fața persoanei repsective, pe numele său ALEXANDRU BACOȘCĂ, un atlet din Iași, student la o facultate tehnică din localitate.

Publicația noastră va continua să dea JOS PĂLĂRIA unor astfel de persoane până când acest gen de comportament va ajunge o normalitate și, credeți-ne, stăm bine cu nervii și răbdarea!

Comentarii

Eva

07.11.2018 10:08

Felicitări atletului și ne bucurăm să fim contemporani cu astfel de oameni!

Adauga comentariu