A făcut-o și p-asta: TIBI UȘERIU A TERMINAT CURSA MONTANE YUKON ARCTIC ULTRA 2020! UPDATE: Vezi ce a spus bistriteanul la finish

Aproape 170 de ore de autodepășire. Mai bine de șapte zile de luptă cu nămeți, frig și oboseală. Un insignifiant bilanț al cursei făcute de Tiberiu Ușeriu la ultramaratonul Yukon din nord-vestul Canadei. Până la capăt – singurul gând pe care bistrițeanul l-a avut. Și... A REUȘIT!

Tibi Ușeriu a terminat infernala cursă de la Yukon, iar faptul că a sosit al doilea linia de finiș este doar un amănunt în toată această poveste în care au luat startul mai bine de 20 deconcurenți. Doar doi au terminat cursa, iar unul dintre aceștia este al nostru Tibi Ușeriu.

A înfruntat nămeți, temperaturi imposibile, creaturi mai mult sau mai puțin reale, și-a încercat limita stomacului, a nervilor, a răbdării. Și-a făcut lifting facial natural de nu l-a mai recunoscut propriul telefon, focul i-a fost singura fericire, iar în spate se uita doar să vadă draga lui siglă inscripționată pe echipament: Via Transilvanica!

După trei ani consecutivi în care a dominat o altă competiție cruntă, 6633 Ultra Arctic, Tibi Ușeriu își încearcă limitele la Yukon. Anul trecut, în aceeași cursă, Tibi a fost scos din concurs pe motive medicale, urmărind restul cursei de pe patul de spital. Acum, cu Via Transilvanica inscripționată pe haine și în suflet, a dus cursa până la capăt, așa cum îi place lui să spună. Fără raclete speciale pentru zăpadă, fără bucuria unor bucate care să-i alimenteze energia fizică necesară, fără blestematele de termosuri elvețiene...

Fabian Imfeld a terminat primul această competiție nebună. Fabian este un fel de Tibi al elvețienilor, care la sfârșitul cursei arăta de parcă atunci începea să alerge. Un fenomen de om. Felicitări, Fabian!

Imposibilul a fost transformat într-un simpu cuvânt de Tibi Ușeriu, iar după această cursă ambiția este sinonimă cu numele bistrițeanului. La fel și depășirea de sine. Și multe altele...

Logo by Ciprian Anton

Le-ai rupt geaca, Tibi! Mulțumim pentru tot! Odihnește-te și hai pe Via Transilvanica!

UPDATE

Cuvintele lui Tibi la finish:

Dragilor, 

Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador.

La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic asa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile.

Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!
Multumesc Aliat Targu Mures!

Adauga comentariu