Exclusiv! UNTOLD se va muta din Cluj-Napoca! UNDE? Afla care e marele plan al lui Bogdan Buta! Da SHARE sa afle toti fanii!

In fiecare an, UNTOLD creeaza bucurie pentru circa 80 000 de fani in fiecare zi si nenoroceste peste 300 000 de locuitori ai municipiului Cluj-Napoca cu muzica asurzitoare pana la blocarea abuziva a orasului. Curg plangerile cetatenilor in fiecare an, nimeni nu ii baga in seama. 

Toate aceste presiuni facute de cetatenii nemultumiti par in sfarsit sa dea roade. Bogdan Buta, intemeietorul UNTOLD, si asociatii sai din umbra s-au hotarat sa mute festivalul in afara Clujului. Dar motivul mutarii nu sunt cetatenii nemultumiti, lui Buta i se rupe de clujeni, fiindca abuzeaza spatiul public ca un imparat, ci unul mult mai pragmatic: pe Cluj Arena nu mai poate factura decat maxim 80 000 de fani pe seara.

Asa ca are nevoie de o locatie unde sa poata duce 100 000 spre 150 000 de oameni, o locatie indestul de aproape de Cluj, dar indestul de departe de oras, ca sa rezolve si problema reclamatiilor. 

Practic, dupa ce a copiat si omorat conceptul Peninsula, cu largul concurs al lui Emil Boc, UNTOLD vrea sa devina un Tomorrow Land mai mic, o clona mai mica a lui, dar si mai profitabila, daca nu cumva putem sa spunem ca vrea sa devina un Electric Castle pastrand conceptul initial.

 

Tinta? Comuna Chinteni!

 

Comuna Chinteni se întinde pe o suprafaţă de 98 km patrati, având o populaţie de peste 3.065 de locuitori, dispuşi în satul reşedinţă de comună Chinteni şi satele Deuşu, Vechea, Măcicaşu, Sânmărtin, Feiurdeni, Pădureni, Satu Lung şi Săliştea Veche.

Comuna se afla la 16 de km faţă de Cluj-Napoca, în zona Dealurilor Dejului şi Clujului.

Altitudinea medie: 475 m.

Acolo vizeaza Bogdan Buta si asociatii sai din umbra un teren de circa 20 de hectare. Unele surse dau ca si antamat terenul, alte surse apropiate lui Buta spun ca e inca in negociere.

Cert este insa planul lui Buta de a muta in maxim 2 sau 3 ani UNTOLD in afara orasului.

 

Buta nu are banii, e altcineva in spate. Se discuta si despre credit de la banca

 

Planul nu e rau deloc, dar mai e mult pana departe. O investitie de asemenea calibru nu e pe masura buzunarelor lui Buta. Desi aparent festivalul pare sa faca o tona de bani, surse avizate care au vrut sa cumpere UNTOLD la un moment dat ne-au spus ca "pe partea economica" lucrurile nu stau chiar pe roze.

UNTOLD nu e atat de profitabil precum lasa sa para, asta e exact si motivul pentru care Buta si asociatii sai se gandesc sa faca mutarea, pentru a largi turma de fani de la care sa traga bani, pentru a putea mari eventual numarul de zile de festival si posibilitatea de a caza cat mai multi oameni acolo, marindu-si substantial incasarile.

"Trebuie plan de afaceri, iar bancile se vor uita cu atentie la el, fiindca sa finantezi un festival de acest gen poate sa fie de bine, dar poti sa te si arzi rau de tot. Cata vreme Buta a folosit discretionar Cluj Arena platind bani de nimic a mers cum a mai mers, dar el e nemultumit ca mai mult de 75-80 000 nu poate baga la spectacol. Aceasta limitare e drive-ul proiectului de mutare, le va fi greu sa o faca, dar sunt oarecum obligati", a declarat sursa Ziar de Cluj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu