EXCLUSIV: Poziția oficială a LEONI Bistrița în cazul CONCEDIERILOR masive anunțate de către firma mamă din Germania! Vezi cine pleacă, dacă pleacă, dar și precizări legate de INSOLVENȚĂ

Ca urmare a informațiilor apărute în presa germană, preluate la nivel național și local, prin care LEONI AG anunța intrarea într-un program ce vizează îmbunătățirea performanței strategiei de afaceri a grupului, în care există și măsura unor concedieri masive la nivel de grup, stiridebistrita.ro a cerut un punct de vedere reprezentanților companiei referitor la situația din punctul de lucru de la Bistrița.

Astfel, reprezentanții Leoni Wiring System Ro SRL susțin faptul că obiectivul principal al măsurilor ce urmează a fi implementate în grupul Leoni reprezintă cresterea profitabilității și a cash flow-ului companiei, vizându-se în principal ariile de business cu potențial de dezvoltare. Este vorba de un program strategic ce urmează să fie implementat pe parcursul următorilor trei ani și ale cărui efecte, confrom departamentului de comunicare, vor fi vizibile începând cu anul 2022.

Printre măsurile care urmează sa fie implementate și care vizează personalul LEONI la nivel global, grupul a decis reducerea cu 2.000 a numărului de angajați indirecți (white collars) dintre care 500 vor fi din țările în care costurile salariale sunt mai ridicate. Menționez că, în acest moment, grupul LEONI are peste 90.000 de angajați in 31 de țări. O altă măsură care vizează personalul este stoparea angajărilor pentru perioada următoare, măsura aplicată de asemenea la nivelul întregului grup” - a declarat pentru stiridebistrita.ro Ramona Raicu – manager comunicare Leoni Europa

În completare, Ramona Raicu spune, referitor la planul Leoni legat de reducerea numărului de angajați, că în perioada următoare vor începe discuțiile, la nivel de grup, cu reprezentanții angajaților, ai sindicatelor si altor parteneri sociali, în funcție de țară, dar și că aceste negocieri vor dura câteva luni:

„Pentru moment, nu s-a luat nicio decizie în prinvința reducerii locurilor de muncă pentru anumite locații specifice. Prin urmare, în acest moment, nu putem face nicio declarație cu privire la aplicarea unei măsuri de reducere a numărului de angajați ai LEONI Bistrița”.

În acest moment nu sunt detalii asupra locațiilor de unde numarul anagajaților indirecți (personal neimplicat direct în producție, inspectori, ingineri, manageri, personal TESA) va fi diminuat. Acestea urmează să fie determinate într-o fază ulterioară, după o analiză a portofoliului de proiecte gestionate în fiecare locație. Ceea ce este dat ca sigur este faptul că angajații direct productivi nu vor fi în niciun fel afectați de această masură.

„În acelați timp, trebuie subliniat faptul ca Grupul LEONI și-a menținut poziția pe segmentele de piață electro-mobility și condusul autonom (autonomous driving). În această privință fabrica LEONI Bistrița se află într-o poziție privilegiată deoarece strategia sa de business presupune creșterea producției de cablaje high-voltage pentru mașinile electrice și hibrid. Acestea reprezintă arii de business cu potențial de creștere pentru Grupul LEONI” – a mai adăugat Ramona Raicu.

Cu alte cuvinte, Leoni AG va începe un proces de reducere a numărului de angajați la nivel mondial, dar nu se cunosc încă locațiile de unde se vor concedia cei 2.000 de angajați. Printre motivele care au dus la implementarea acestor măsuri sunt reducerea volumului comenzilor din partea unor producători globali, costuri mai mari decât cele anticipate asociate dezvoltării unor noi site-uri de producție, scăderea cererii suferită de piața chineză, sau performanța scăzută a anumitor fabrici.

La Leoni Bistrița, conform cifrelor financiare ale anului 2017, erau înregistrați 7.170 de angajați, în scădere față de anul 2016 atunci când s-a înregistrat cel mai amre număr de angajări – 8.208.

O altă informație care circulă la nivel de Leoni Bistrița este cea legată de o eventuală intrare în insolvență a fabricilor Leoni, fapt dezmințit de către managerul de comunicare Ramona Raicu:

„LEONI AG nu se află în insolvență, iar fabrica din Bistrița nu este în pericol de a se închide!”.

Stiridebistrita.ro vă va ține la curent cu informațiile referitoare la Leoni, atât cele legate de concedierile din grup, cât mai ales cele referitoare la situația fabricii din Bistrița.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu