EXCLUSIV: Cum se rezolvă problema parcărilor la Spitalul Județean dacă dispar cele 30 de locuri din curtea interioară unde se va construi o clinică

Una din problemele rămase încă nerezolvate de managementul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este legată de locurile de parcare care ar trebui să deservească atât personalul propriu cât și vizitatorii sau cei care vin la Urgențe.

De curând a fost anunțată intenția de a se construi o clinică de neurochirurgie, cardiologie intervențională și gastroenterologie intervențională în curtea interioară a SJU, acolo unde în acest moment funcționează o parcare. Odată cu implementarea acestui proiect vor fi „șterse” 30 de locuri de parcare, problemă care a ridicat multe semne de întrebare, locurile dedicate autoturismelor personalului, dar și a vizitatorilor, fiind oricum reduse.

Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița, are o „rezolvare” și pentru această problemă în sensul că pregătește deja schița proiectului privind locurile de parcare din interiorul spitalului, fiind vorba de o parcare supraetajată chiar în partea din fața clădirii spitalului, ce se va construi în stânga actualei cabine a portarului, acolo unde este o alee și un loc mic de parcare dedicat medicilor.

Este vorba de o clădire cu două sau trei neveluri, cu aproximativ 60 de locuri de parcare pe fiecare nivel, care va fi amplasată începând din dreptul actualei gherete a portarului și până aproape de clădirea spitalului, de-a lungul trotuarului și se va întinde pe toată suprafața actualei parcări a medicilor, din stânga intrării în instituție. Intrarea în Spital se va face printr-un tunel pe sub viitoarea clădire a parcării, în special pentru accesul către UPU, iar intrarea în parcarea supreterană va avea un alt punct de acces, care va fi stabili ulterior.

Lângă această zonă există un părculeț care va rămâne și va fi modernizat. Tot aici se are în vedere expunerea unor instrumente și aparaturi medicale vechi în ideea creării unui mic muzeu al tehnicii medicale bistrițene, „exponate” pentru acest muzeu fiind instrumentarul și aparatura veche ce a fost înlocuită odată cu modernizarea SJU din ultima perioadă.

 

Comentarii

bondaru™

30.07.2018 10:44

Eu zic ca mai bine mergea pe partea cu ghereta portarului, aceasta putand fi parte integranta din viitoarea parcare iar actualul parc poate fi extins cu parcarea medicilor. Daca se va construi pe stanga spitalul va trece in planul secund, primul lucru care se va vedea tot timpul din strada va fi parcarea, spitalul va fi obturat.  

Rian Farcasiu

30.07.2018 12:00

acea parte de care spuneti este in litigiu si va fi retrocedata! Intr-adevar acolo era perfect

bondaru™

30.07.2018 12:51

Si care ar fi problema sa faca o oferta de cumparare a respectivei parcele?Ma indoiesc ca proprietarul isi va face pe respectiva parcela vreodata casa de locuit.

Adauga comentariu