EXCLUSIV – Cum a reușit un GENERAL respectat al Armatei Române să-și facă soția OFIȚER după un stagiu de fitness pe youtube, trecând prin zona de educație muzeală!

Armata a rămas una dintre puținele instituții de stat în România care mai beneficiază de un grad ridicat al încrederii din partea populației. Bistrița nu face excepție de la această regulă, militarii fiind destul de admirați atunci când aceștia mărșăluiesc pe străzile orașului.

Brigada care sălășluiește în Bistrița tocmai a sărbătorit 100 de ani de existență prin o serie de evenimente desfășurate în localitate: un concert aniversar, dezvelire de plachete comemorative, precum și un ceremonial religios și militar în cadrul căruia s-au acordat diferite distincții și onoruri.

Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” este condusă de Mircea Gologan încă din august 2017, la acel moment fiind colonel. De la data de 1 decembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Mircea Gologan este înaintat la gradul de general de brigadă.

Acesta a absolvit Şcoala Militară de ofiţeri ca şef de promoţie în anul 1990. În 2001 a absolvit Academia de Înalte Studii Militare tot şef de promoţie. Mircea Gologan a continuat specializarea, finalizând în anul 2016 Cursul de Nivel Înalt al Colegiului de Securitate şi Apărare din Bruxelles. A absolvit şi Academia de Studii Economice şi este doctor în ştiinţe militare „Magna cum Laudae”. De-a lungul celor mai bine de 25 de ani, acesta a îndeplinit funcţii de comandă şi conducere pe linie de stat major, în diferite structuri ale Ministerului Apărării Naţionale. De asemenea, a îndeplinit funcţii de conducere în cadrul NATO, coordonând inclusiv misiuni în Afganistan.

Mircea Gologan este căsătorit cu Elena, o femeie demnă de statutul de „doamna general”: este frumoasă, se menține într-o formă fizică de invidiat și este alături de soțul ei. Inclusiv la propriu.

Elena Gologan are o pasiune față de întreținerea corporală, iubește și practică exercițiile fizice, în special fitness și pilates. În acest sens și-a deschis un canal de youtube unde postează filmulețe înregistrate în sufragerie, spre admirația și uneori invidia „abonatelor”. Tot pe youtube își împărtășește dragostea față de animale, în special față de pisici, despre care ne luminază asupra „perioadei căldurilor și împerechere”.

Despre doamna general nu știm nimic până la momentul iulie 2018. După cum aminteam mai sus, Elena este alături de soț și îl urmează acolo unde valul NATO sau cel al delegărilor/numirilor îl duce pe acesta. A venit și la Bistrița, un oraș liniștit și primitor. Pentru a nu fi doar o simplă soție de militar, Elena se ambiționează și își caută un job, pe care îl și găsește, evident într-o instituție de stat.

Pe la mijlocul lunii iulie 2018, în urma participării la un concurs pe bune organizat de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Elena Gologan obține postul de „educator muzeal”. Ce înseamnă acest job? Mai puțin important. Ce este însă interesant doar de acum urmează.

Poziția de „educator muzeal” nu are reverberație relevantă în raport cu importanța jobului soțului, așa că se ia decizia, în familie bineînțeles, de a se încerca o „provocare” cazonă, pentru o apropiere și mai pragmatică de soț. Pentru aceasta se trece la acțiune la nivel înalt, adică la București, acolo unde posibilitățile sunt evident altele. Aparent fără nicio legătură, în armată ordinul se execută, nu se discută!

Elena Gologan participă și câștigă cu nota 10 un post de ofițer cu informarea și relații publice, post scos la concurs pentru civili, adică pentru activarea în cadrul armatei. Postul respectiv are o funcție de căpitan, gradul militar fiind de sublocotenent – acesta fiind primul grad oferit celor care se activează din rândul civililor. Concursul a fost organizat de o unitate militară din București, așadar Elena Gologan este angajată în rândurile armatei române cu gradul de sublocotenent, pe o funcție de căpitan.

Nu există bază legală pentru activările externe, dar pe baza unui Decret de Președinte, se pot face. Sub pretextul Centenarului este posibil ca Iohannis să fi dat o serie de astfel de decrete. Acesta este un detaliu foare important, la care cineva ar trebui să răspundă. Cum s-a reușit activarea, fără o bază legală, în sensul “la îndemana oricui”?

De menționat că numele sublocotenentului Elena Gologan apare pentru prima dată ca semnătură a unui text publicat pe Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naționale (cine s-ar fi gândit că acest minister are și trust de presă?!), text datat prin luna octombrie 2018, undeva după data de 26. Elena Gologan își făcuse băgăjelele de la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud pe data de 22 octombrie, iar la nici o săptămână semnează primul text de la București în calitate de ofițer al armatei române!

De aici încolo, alea iacta est! Decizia de tranfer/detașare a venit în această iarnă, astfel că instructoarea de fitness de pe youtube și educatoarea muzeografă devine cadrul al armatei române! Unitatea condusă de soțul acesteia o acceptă, astfel că soțul și soția lucrează în sfârșit unul alături de celălalt. Nu știm și nici nu ne interesează cine e general acasă, cert este că Elena Gologan se află acum la ordinul soțului, fără prea mare bătaie de cap.

În acest moment, doamna generalului activează la compartimentul Logistic, asigurând “relațiile publice”- un serviciu ce nu există în ștatul și organigrama Brigăzii! Tot în acest moment, pentru o perioadă de 6 luni, face cursuri de engleză, tot în cadrul Unității Militare, să aibă și beneficiul ăsta! Frumos, nu-i așa?

Cât de iubită este soția generalului, doamna sublocotenent Elena Gologan?! Cam tot atât de iubită cum este orice pilă adusă în aramată, mai ales pe o anumită funcție (în acest caz de căpitan) și având un anumit grad (sublocotenent, deci ofițer). Spre deosebire de civilie, în armată lucrurile stau puțin diferit, căci aici e nevoie de timp, de fapte și de misiuni pentru a ajunge la un anumit nivel. Orgoliile sunt rănite precum soldații din prima linie dintr-un război, căci sunt militari de carieră care nu au nici șansa și nici culoarul atât de drept, rapid și neted precum cel al unei soții de general.

Nu știm cum se simt colegii doamnei General, dar nu credem că prea bine, având în vedere că toți au trecut prin Școli Militare riguroase și uneori instrucție draconică. Iar să ajungi ofițer al Armatei Române, mănânci armată pe pâine! Instrucție, plantoane și stat in cazarmă!

Generalul Mircea Gologan este un om important al Armatei Române, dar nu lipsit de anumite „incidente” mediatice. Bine, asta pe când era un simplu maior. În anul de grație 2004, maiorul Mircea Gologan activa în teatrul de operațiuni din Afganistan, acolo unde deținea funcția de comandant al echipei de instructori militari români. Acesta a depus o plangere penala impotriva generalului Eugen Badalan, la acel moment șeful al Statului Major General.

Conform 9AM.ro, scandalul a fost denumit la acea vreme ca Watergate-ul militar românesc:

„Maiorul Gologan il acuza pe generalul Badalan intr-o plangere penala depusa la Sectia Parchetelor Militare, de "violarea secretului corespondentei" si de incalcarea regulamentelor militare. Practic, ofiterul care il acuza pe actualul sef al Statului Major General de activitati ilegale este nemultumit ca membrii unei comisii venita in Afganistan pentru evaluarea activitatii sale au sustras din computerul lui mai multe documente cu caracter personal fara a avea mandat si fara a-i aduce la cunostinta acest lucru. In urma acestui control, membrii comisiei au intocmit un raport pe care l-au inaintat generalului Badalan, la vremea respectiva seful Statului Major al Trupelor Terestre”.

Din acel moment Mircea Gologan prinde și mai multă „considerație” din partea camarazilor, iar traseul acestuia devine din ce în ce mai interesant. După 14 ani de la acest „watergate” militar, Gologan devine general de brigadă, dar și unul dintre cei mai respectați, bine-văzuți și... bogați ofițeri ai armatei române.

Conform declarației de avere, familia Gologan deține în București o casă de 316 mp și un teren, cu o valoare probabilă de piață de 400.000 euro, are cca. 180.000 euro în depozite, conturi curente, bijuterii și colecții numismatice și are de recuperat 250.000 dolari dintr-un împrumut acordate Salitrei Petronelia, o femeie de afaceri controversată, care la un moment dat vroia să construiască prin firma ei locuințe pentru MApN. Generalul mai deține acțiuni la două firme, SIF Muntenia și Simco SA. La capitolul venituri, Gologan a câștigat în 2016 suma de 32.100 euro, ca șef serviciu NATO HQ în cadrul UM02515. Veniturile suplimentare i-au adus încă cca. 3400 de euro. În plus, actualul general de brigadă se laudă și cu o sabie din 1895 cu rubine şi dragon, primită de la Academia de Înalte Studii Militare ca recunoaștere pentru faptul că a terminat studiile ca șef de promoție.

Conform prevederilor legal în vigoare, în declarația de avere sunt obligatorii și datele referitoare la veniturile soției. Acestea nu apar deloc în acest document, cauza probabilă fiind... absența acestora. Cu toate acestea, familia Gologan nu trebuie să-și facă griji pentru traiul zilnic sau cel viitor.

Dacă starea materială este una de invidiat, atunci de ce s-a vrut neapărat încadrarea doamnei Elena în rândurile armatei? Pentru simplu fapt că viața cazonă implică mișcări și că acestea se pot face împreună? Facem mișto de medicul fără facultatea de Medicină, dar de doamna care a devenit Ofițer fără Școală Militară să nu zicem? Medicul operează, iar doamna, în caz de război, Doamne-Ferește, trebuie să ne apere.

De ce se întâmplă toate acestea? Pentru că se poate! 

Servim Patria!

 

LATER EDIT: Având în vedere faptul că una dintre fotografiile folosite în acest material era o reprezentare grafică/artistică, fără nici cea mai mică relevanță în raport cu texul, am decis scoaterea acesteia din material, cu scuzele de rigoare față de autor!

 

Comentarii

votant

13.02.2019 13:26

Pe loc repaus !

Bumb Gelu-Emil

13.02.2019 14:28

Buna ziua! Sunt foarte suparat ca ati folosit un desen de-al meu! De ce nu ati folosit fotografii din sursa care ati folosit-o pentru fotografii? Si m-ati folosit pe mine! Rusine!

Rian Farcasiu

13.02.2019 15:54

D-le Bumb, fotografiile au fost luate dintr-un spatiu public - facebook - la fel si desenul dvs!

Bumb Gelu-Emil

13.02.2019 15:11
Buna ziua! Va rog sa scoateti desenul meu din articol! De ce nu ati folosit fotografii din sursa cu fotografii! Sa va fie rusine! Ati bagat un desen in mizeriile voastre!

Dodo

13.02.2019 17:16

 Alooo, domnule Bumb, ce-i cu supararea asta inversunata care denotă, după opinia mea, pupincurism? In primul rand, desenul cu pricina si eu l-am vazut pe fb matale, fb fiind spațiu public. Dacă nu ai vrut să-l vadă nimeni, trebuia să nu îl postezi. În al doilea rând, sa-ti fie rusine să aperi cu atata inversunare niste marsavii, cum deduc ca faci. Daaaa, asa e, e vorba de mizerii, dar aceste mizerii nu sunt generate de articol sau de autor, ci de lucrurile care au fost aduse la cunoștința opiniei publice, Evident că pentru unii ca voi, ofiteri, faptul că cineva spune ce faceti în unitatile pe care le credeti mosiile voastre, probabil, vi se pare o mizerie. Hup, rusine epentru că esti de acord ca un civil, sotie de general, sa ajunga peste noapte ofiter fara sa stie cineva unde, cand, cum a sustinut examenul. Dar pe noi, militarii de la baza piramidei, ne intreaba cineva cum ne simtim cand asistem la astfel de mizerii??? Huooooooo!!!!

just me

13.02.2019 20:37

www.stiridebistrita.ro, asa rau ati ajuns incat sa angajati ciorditori? Rusine voua! Ahhh, mi se falfaie daca "jurnalistul" vostru are sau nu dreptate sau daca blocati mesajul si nu-l publicati Cum pana mea sa va iau in serios daca publicati hotii, iar cand proprietarul va trage de maneca postati doar ineptiile unora ca Dodo fara sa va cereti scuze? Cum? 

Pentru JUST ME

13.02.2019 23:20

Aloo, domnule, de ce vorbele mele sunt inepții? Ia, uite, ce zic mai jos militari, inclusiv ofiteri despre situaria relatata in articol! Faptul ca domnul reporter a publicat o schita, nu inseamna ca a furat-o. Ba, mai mult, a recunocut din roima ca apartine unui fost ofiter care mno, isi sustine colegul. Rusine sa-ti fie pt ceea ce scrii: adica, nu te intereseaza daca sunt sau cu corecte infortaiile dina rticol, te intereseaza  sa vorbesti urat l adresa unui reporter, cautand nod in papura, pt ca, nu-i asa, nu trebuia sa publice aceste lcururi despre un general chiar daca sunt adevarate. Ca urmare, pe cine faci tu jeg????? Rusine om care nu te intereseaza adevarul!!! PS. Sigur esti prieten cu Gologan sau Bumb. 

pcm

16.02.2019 23:07

Just me, trezeste-te frate!!!

militaru

13.02.2019 16:05

În primul rând, felicitări autorului pentru profesionalism și pentru talentul literar! N-am mai citit de mult, în presa din provincie, un articol atât de bine scris și atât de punctual documentat.Așa se face jurnalismul de investigație!Referitor la subiectul articolului, chiar ați fi uimiți dacă ați afla care este amploarea reală a fenomenului respectiv!

Votantul

13.02.2019 16:39

Nea Bumbut,esti ruda cu generalul sau cu sublocotenenta ?De aia te mananca asa rau in cur ?Unde vezi mizerii intr un articol bine documentat?Eu vad doar adevarul gol-golut !!!

Bumb Gelu-Emil

13.02.2019 19:03
Curios!... De peste 10 ani postez sute de portrete pe FB! Incant ochii semenilor mei si... cum se face ca in acesti ani nu ati scris un articol despre desenele mele? Voi incantati pe cei care va sponsorizeaza, ca au dezbinat adverasrii politici! Voi nu mai faceti cultura sau nu evidentiati lucrurile bune din Romania, ci dezbinati! Dintr-o presa de cultura si informare v-ati transformat intr- presa de incultura si dezbinare!

Rian Farcasiu

13.02.2019 21:27

Domnule Bumb, ne cerem scuze pentru folosirea schiței dvs., drept pentru care am decis scoaterea acesteia din material!

tavy

13.02.2019 20:27

rusine.astia sunt ca fat frumosei intr-un an cat eu in 25halal generalde ce nu a reusit asta si cand era maior?nu era puterea de azi?

Murarețu

13.02.2019 20:30

Dragă domnule Bumb, vă pătați singur obrazul cu insistențele dumneavoastră. Încercați să spălați obrazul unui general român care este participant la un fals în cazul in care situatia relatată este reala. Lucru inadmisibil pentru un ofițer. Pe mine ca fost ofițer mă oripilează acest lucruru și îl dezavuez total. Toată considerația pentru rezultatele in pregătire, eforturile pe timpul misiunilor, dar dintr-o femeie casnică să scoți un ofițer este josnic, ne pierdem credibilitatea, demnitatea, onoarea de militari. Un ofițer nu trebuie sa stie numai a călca pantalonii și cămașa, ci infinit mult mai multe lucruri in ani mulți de studii universitare. Ce facem dacă unul ca dumneavoastră admite lucruri ilogice. Fapte de acest gen perpetuate au știrbit prestigiul armatei, imaginea și poziția pe care o avea. Camaraderesc va recomand verticalitate, imparțialitate, onoare și respect. Să fim serioși dacă vrem respect din interiorul și exteriorul instituției numita armată. Honor et Patria!

just me

13.02.2019 20:31

Faptul ca iei din spatiul public, fara specificarea sursei denota ca dvoastra sunteti un jeg! Daca eu am talent la desen, muzica, etc si imi prezint capacitatile pe pagina mea de fb, va da dreptul sa furati si sa pretindeti ca e al dvoastra, fiindca le-ati "gasit" in spatiul public? Daca asa stau treburile cat din articolul dvoastra merita luat in considereare, tinand seama ca sunteti un hot, fie si doar de continut intelectual? Nu sunt organ de cercetare sau altceva, sunt doar un individ ajuns accidental pe pagina dvoastra? Omul de la care le-ati "gasit" v-a cerut sa nu-i amestecati munca in gunoiul dvoastra, care e reactia? E la fel ca a unui nesimtit care sare pe o bancnota de 10 lei pe care eu o scap in autobuz, "am gasit-o, e a mea"! Domnule Rian Farcasu sau cum pana mea te numesti, dupa ce ca tu furi de la omul ala, tot tu ai tupeul sa-l numesti pupincurist? De ce? Fiindca a vazut un plagiator? Rusine tie gunoiule, indiferent daca tot ce spui in articol e adevarat sau nu. Faptul ca tu furi in timp ce behai ca altul nush ce face ma face sa ma gandesc ca "hotul striga hotul"! Rusine tie "ziarist" de doi bani si o eugenie!

meshu

13.02.2019 20:42

bine scris articolul. din pacate militaru are dreptate. s-a umplut armata de asemenea specimene. asta e doar un caz singular. daca vreti sa vedeti adevarata amploare a cangrenei ce a cuprins armata solicitati o situatie cu toti ofiterii incadrati pe M124. cine sunt acestia si de unde provin. ce rude au in armata. si de ce soldatii si subofiterii nu pot incadra acele functii de ofiteri desi multi dintre ei eu o vasta experienta si misiuni in teatrele de operatii.

Cristian

13.02.2019 22:20

Domnule Rian, nu ați luat în calcul și varianta inversă! Dacă domnul general a ajuns aici datorită calităților soției sale de instructoare de fitness și pilates demonstrate acolo în sufragerie atunci când tânărul ofițer era în misiunile sau cursurile multiple afară din țară??? Aaaa??? Iar acum, când domnul și-a desăvârșit cariera, trebuie să plătească pentru asta, prin "promovarea" profesoarei de mișcare în rang de ofițer!

Eu

13.02.2019 22:58

Geniala replica!!!

GERULA

13.02.2019 22:37

 Articolul e inchegat, autorul e documentat. Daca era singurul din Romania cu o asemenea situatie nu era o gravitate, dar priviti de jos in sus in ansamblu societatea si NO COMMENT. Si atunci nu iti vine sa explodezi................ 

Pentru JUST ME

13.02.2019 23:23

  Ps. Sau, daca mă gandesc mai bine, vă numiți intamplator Elena?

Penes Curcanul

14.02.2019 06:12

Felicitari pentru articol, bine documentat considerand sursele avute la dispozitie. Cu un singur lucru nu sunt de acord: cine e acel general respectat? Cateva discutii sumare cu cei care au avut nenorocul de a fi intrat in contact cu el v-ar dovedi exact contrariul. Personajul in cauza este cunoscut pe langa egoul supradimensionat prin faptul ca si-a reclamat subordonatii, colegii si sefii pe cele mai puerile motive pentru a se face remarcat si temut. Comisia care i-a "sustras" documente din calculator cauta de fapt dovezi pentru faptul ca a pretins fiecarui participant la acea misiune o contributie "voluntara" in valuta. Aceasta constituia peschesul pentru generalul roman care inspecta praful din baza afgana si servea ca dovada irefutabila a deprinderilor manageriale ale sefului detasamentuli. Pe cei care au refuzat taxa de protectie i-a raportat in tara pentru vini imaginare, i-a tarat prin Consilii de Onoare si le-a afectat inevitabil cariera.Practica activarii la "apelul bocancilor" a aparut inca de pe vremea lui Oprea, el insusi transformat la pensie dintr-un maior de CI (Chiloti Izmene - in traducere libera) in general cu 4 stele. Amante, secretare, sotii si fiice au devenit peste noapte bravi ofiteri ai Armatei Romane si inca se incalta si imbraca pe dos fara a mentiona haosul pe care il genereaza zilnic din cauza incompetentei crase. Uniforma militara a devenit un accesoriu de carnaval pe care analfabetii politici ai vremii lipsiti de un minim stagiu militar obligatoriu o imbraca pe la aniversari si se inchipuie printi britanici. Daca treceti pe langa mormintele maresalilor, generalilor si ale celor cazuti pe fronturile de odinioara cu siguranta ca le veti auzi scrasnetele de indignare.Dupa generalul Berdila care isi aresta si ancheta stalinist consilierul juridic, brigada de la Bistrita are parte de alt comandant dubios. Poate n-ar strica o exorcizare a cazarmii. Personaje ca acestia vor prospera in viitor in ciuda oricaror scandaluri si vor deveni urmatorul Sef al Apararii ca si-asa functia se joaca la ruleta politica a vremii. In rest, matze si pilates la toata lumea! 

Un nimeni print...

14.02.2019 11:46

Felicitări pentru articol! Cât de bine ar fi să existe și soluții, sancțiuni după aceste abuzuri în funcție! Sunt doar unul dintre cei din primul rând care au o școală militară, iar în ultimul timp se întreabă cum se salută aceste "duamne", neveste, amante, fiice, fii etc. Sunt ca și căpușele și's multe rău!

gheorghe

14.02.2019 12:09

Oameni buni,iată cât de interesant poate arăta frustrarea autorului ! Face praf și pulbere un general al armarei române,care toate etapele formării sale profesionale le-a trecut cu mai mult decât brio-șef de promoție.Nu știe că de când lumea armata are un trust de presă,iar informația asta îl va lasa cu gura căscată pentru că majoritatea celor încadrați acolo au grade militare.Nu știe că acolo unde armata nu are posibilități sau funcțiile sunt rare,deci nu impun pregătirea proprie a specialiștilor,poate recruta personal gata format profesional din sectorul civil,aceștia fiind încadrați ca personal civil sau militar cu grad corespunzător de of. ori m.m.sau subof.,funcție de pregătire și gradul funcției pe care sunt încadrați. Discutabil ar fi cum de tocmai soția dlui general a fost ''aleasa'' dar tot autorul ne lămurește arătându-ne tabelul cu rezultatele concursului,pe bune cum ne spune, de încadrare unde se vede clar că nu a fost singura candidată ci cea cu nota cea mai mare.Cât privește declarația de avere...oameni buni acest ofițer a fost mereu în elita armatei,pe funcții pe care urmare a rezultatelor excepționale obținute,chiar le-a meritat și asta a fost și este,foarte bine remunerate.Nu ne spune autorul art. dacă dl general are copii,dar dacă nu are să-i fie rușine că nu a dat banii câștigați cerșetorilor de la colțul străzilor pe unde a circulat,pentru că se pare domnia sa așa ar fi făcut.Căt privește participarea dnei slt. la apărarea dlui ziarist (mie unul nu-mi stă nădejdea în dânsa)...nu toți cei care sunt militari o fac la propiu,așa cum în închipuirea domniei sale ar trebui dacă ești militar. Apropo maestre informator al poporului,armata are și jurnaliști și medici și n-o să-ți vină să crezi și preoți,iar aceștia nu prea participă la apărarea fundului domniei tale cu arma în mână. 

Gigi

15.02.2019 15:12

Mai tolomacule tu nu citesti si celelalte comentari ? Nu vezi ca te bagi ca musca in curu calului prostule ,

Dodo

14.02.2019 12:59

Las-o balta. Nu e frustarea autorului, ci a militarilor care vad cum se promoveaza in sistem. Da, intelegeam daca doamna era un mare jurnalist inainte si dadea un concurs pe bune, nu cu subiecte stiute dinainte, cum cred eu ca s-a intamplat. Hai sa fim seriosi, chiar crezi ca o persoana civila, care nu a lucrat decat cateva luni la Muzeu, in conditiile in care bibliografia era foarte vasta, ia nota 10 la examen. Hai sa fim seriosi. Tot respectul pt rezulytatele profesionale ale dansului, dar pt angajarea dubioasa, cin punctul meu de vedere a sotiei sale pe un post de relatii publice, sa-i fie rusine obrazului!!!

Claudia

14.02.2019 14:43

un articol bine documentat si argumentat logic - felicitari jurnalistului.O fi domnul general de valoare la munca, dar cum si-a folosit pozitia pt avantaje persoanle si a sari procesul legal de calificare, arata cat de imoral si ilegal si asta afecteaza si calitatile profesionale. Am rude militare: au dat examen si facut liceu militar, examen si facut facultate, lucrat unde au fost repartizati ca unitate militara, au dat examene si drumuri la Bucuresti, si au ajuns pe pozitia de capitan pe la 28-30 ani. Este nedemn ca generalul sa faca pe sotia lui...cum vrea - acasa, da, dar nu pe banii statului.

CE CONTEAZĂ

14.02.2019 15:00

Foarte interesantă analiza dvs, dle Peneș. Mare adevăr ați grăit. Doar că până la un punct. A face o comparație între generalul B. și dnul Mircea Gologan, este strigător la cer. Acel incident nefericit a fost provocat de dnul jurist, care din unele surse, era deja la al 4-lea comandant pe care incerca să-l mazilească. Diferența dintre cei doi comandanți este de la cer la pământ. Din discuțiile avute cu cei din sistem, Gralul B. a creat echipe, a mentorizat oameni, a dezvoltat leaderi. Acest lucru nu se poate spune însă despre dnul Mircea G., care se pare că punând în aplicare un stil execrabil de leadership, a reușit să distrugă tot ce predecesorii săi au creat.

Vasile Liviu

14.02.2019 15:32

   Nu  vad nimic inedit in angajarea doamnei deci nu e un articol „de senzație” Asta s-a întâmplat și se va mai întâmpla in armată. Problema e alta: peste câțiva ani doamna va  avea o pensie „mai nesimțită” decât a mea, eu care am rupt nu știu câte perechi de izmene făcând mersul târâș pe frontieră ani de zile sau dezamorsând zeci de grenade neexplodate. Și atunci ...

Un nimeni print...

14.02.2019 18:37

Despre ce vorbim ?? " Duamna " are 50 de ani !!! 50, juma' de secol i a luat să devină...sublocotenent sau sub general ! La 50 de ani se începe o carieră militară???

Un nimeni print...

14.02.2019 18:40

Pentru dl. Gheorghe... a așteptat armata să o găsească pe doamna la 50 de ani ??? Pfiuuu

Adauga comentariu