Este PREȘEDINTELE „Comisiei pentru EGALITATEA de șanse pentru femei și bărbați” din Camera Deputaților, dar nu a știut că pe listele parlamentare TREBUIE să fie și femei! CHAPEAU BAS, madame Iurișniți!

S-a întâmplat ce s-a întâmplat și lista de candidați pentru Senatul României aparținând USR+ Bistrița-Năsăud a fost respinsă de Biroul Electoral Județean pentru simplul fapt că lipsește cel puțin un element prevăzut de lege: nu există femei în lista respectivă!

Urât din partea lor, dar haideți să vedem cu cine s-au dus useriștii să-și depună listele la BEJ:

Ce frumi... Madama deputat Cristina Iurișniți, care nu a prins loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaților, a fost și ea alături de candidații pentru Senat la depunerea listelor! Nimic spectaculos până aici, însă madama este ditamai PREȘEDINTE al „Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați” din Camera Deputaților, deci era cea mai îndreptățită să verifice și să ceară colegilor de partid să respecte legea electorală! Dacă tot te afișezi în toate locurile posibile, la „partid” nu pui puțin umărul?!

Nu a făcut-o, poate din prea multă ipocrizie, poate chiar din superficialitate. Sau poate nu a făcut-o tocmai pentru a boicota partidul ce a cam lucrat-o la capitolul eligibilitate.

Un alt partid a pățit același lucru, este vorba de „verzi”, care au buctat-o la ambele liste, căci nici la Cameră și nici la Senat nu au trecut femei în rândul candidaților, însă aici e de înțeles: Ciobănică!

 

Adauga comentariu