Epopeea salvării de vieți omenești continuă la Bistrița: Asociația Civitas Mundi a achiziționat un container de transport sanguin modern! Urmează un mijloc de transport

În urmă cu aproape două luni vă prezentam povestea unui neastâmpărat bistrițean care a inițiat și dezvoltat un site prin care invită la altruism pe toți cei simt în acest sens. Povestea lui este, de fapt, povestea tuturor voluntarilor care aleg să nu stea deoparte atunci când viața altora poate depinde inclusiv de ei.

Citește și... Titus Banc, un român fără un pic de stare: povestea lui și a unui site care salvează vieți, dar care începe, totuși, cu o viață pierdută

Demersul lui Titus Banc este unul destul de simplu ca idee, dar extrem de complex atunci când vine vorba de implementarea lui. Un site care a ajuns o mare bază de date și cuprinde voluntari donatori din toată țara, a ajuns la un alt nivel, în care faptele se pun în mișcare la propriu.

Donatorionline.ro cuprinde o mare masă de altruiști din toată România care, atunci când li se cere ajutorul, nu ezită să-l acorde. Este vorba de indentificarea donatorilor de sânge atunci și acolo unde este nevoie de ei. Simplu... Dar Titus & Co. nu s-au oprit aici...

În materialul de mai sus prezentam o idee a neastâmpăratului Banc și a celor de la Asociația Civitas Mundi, prin care aceștia doresc achiziționarea unei mașină/motocicletă care să fie la dispoziția voluntarilor pentru transporul de urgență și în condiții optime a unităților de sânge colectate de la un centru până la unitatea medicală unde este nevoie de acestea.

Conform celor declarate de inițiator, după publicarea materialului de mai sus, s-au strâns aproximativ 660 de euro, bani care au fost deja folosiți pentru achiziția unui recipient special necesar transportului unităților sanguine. Cutia minune va ajunge la Bistrița în zilele ce urmează.

„Asociatia Civitas Mundi prin proiectul sau donatorioline.ro a decis achizitionarea unui container de transport sanguin  modern cu care sa fie posibil transportul rapid de sange intre puncte diferite din tara. Acest container va fi pus la dispozitia Centrului de Transfuzii sanguine Bistrita pentru cazurile in care transporul sanguin de la o unitate medicala la alta nu poate fi facut de urgenta cu ambulanta. In acest fel vor disparea acei timpi de asteptare care pot face diferenta intre viata si moarte”, se precizează pe pagina donatorionline.ro.

Tot asociatia Civitas Mundi isi propune achizitionarea de vehicule de transport (motocicleta/autoturism)  ce vor prelua containerele de transport sanguin. 

Aceste vehicule (motocicleta / autoturism) vor fi folosite exclusiv in colectarea si transportarea de sange intre unitatile  medicale, ele vor fi inscriptionate corespunzator si utilizate de voluntarii ce doresc sa se inscrie in serviciul de voluntariat al asociatiei Civitas Mundi.

Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii, este încântată de această idee și speră într-o colaborare cât mai fructuoasă cu Asociația Civitas Mundi:

„Îmbățișăm această idee și într-adevăr am avea nevoie de o astfel de mașină dotată cu o cutie de transport sânge conformă. Noi ne punem la dispoziție în sensul unei colaborări cu Asociația Civitas Mundi”, a precizat Beudean pentru stiridebistrita.ro.

Ce înseamnă un mijloc de transport dedicat transferului de unități sanguine între centrele medicale? Înseamnă salvarea de vieți! Există situații în care au fost copii ce aveau nevoie de sânge în regim de urgență, sânge ce exista pe site-ul „donatorionline.ro”, dar care nu a putut fi transportat către beneficiar.

O astfel de mașină sau motocicletă, fiind campată la Centru de Transfuzii, va putea fi folosită pentru transportul de urgență al unităților de sânge prin intermediul voluntarilor. Aceștia se vor prezenta la Centru atunci când „alarma” este dată, iar sângele va ajunge în cel mai scurt timp la beneficiar.

Pentru a continua acest demers, Asociația Civitas Mundi are nevoie donații financiare:

„Persoanele care doresc sa devina Voluntar in Civitas Mundi trebuie sa ia legatura cu biroul asociatiei. Pana in acest moment din donatiile membrilor si simpatizantilor asociatiei am ajuns relativ aproape de achizitionarea primului vehicul. Avem nevoie  de sprijinul dumneavostra pentru acest pas. Donatia dumneavostra poate poate salva o viata, noi suntem pregatiti! Contribuția dumneavoastră cotează, mâine cineva drag vouă poate avea nevoie de acest site!”, este apelul regăsit pe donatorionline.ro.

Donatiile dumneavoastra pot fi facute direct in contul bancar asociatiei aici: Asociatia Civitas Mundi, cod IBAN: RO89BTRLRONCRT0499229701, sau direct cu cardul bancar, accesând donatorionline.ro, acolo unde există butonul „donate” dedicat donațiilor financiare.

 

Adauga comentariu