Enigma unui job la Primăria Bistrița, scos la concurs... cu dedicație: inginer mecanic la Direcția Educație și Turism?! Ei bine, există o explicație...

Primăria Municipiului Bistrița scoate la concurs un post în cadrul Direcției Educție și Turism cu cerințe cel puțin ciudate, având în vedere titulatura direcției în care va activa viitorul funcționar: se cer studii universitare din domeniu ingineriei mecanice!

Conform site-ului Primăriei, este anunțată organizarea, în data de 21 ianuarie 2020, orele 10.00 (proba scrisă) și interviul (într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise) – concursului de recrutare pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante, de consilier, clasa I, gradul superior la Serviciul turism, sport – Direcția educație, turism.

Cerințe: să fie absolvent de studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul fundamental: științe inginerești; ramura de științe: inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management; domeniul de licență: inginerie mecanică; să aibă minim 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Seamănă a dedicație de la o poștă! Numai că... există o mică explicație (care nu înlătură bănuiala unui aranjament): în cadrul Direcției Educație și Turism a Primăriei funcționează un serviciu special înființat care se ocupă cu ingineria găurii negre a municipalității, respectiv pârtia de schi de pe Cocoș!

În acest serviciu al Direcției Educație și Turism sunt angajate persoane care lucrează efectiv la pârtie, asta după ce Primăria a renunțat la contractul de întreținere pe care îl avea cu mult mai faimoasa firmă organizată ad-hoc a bunului prieten crețian, Dumitru Tănase.

Stiridebistrita.ro prezenta cu ceva timp în urmă ascensiunea unui alt inginer în această Direcție, ginere de consilier local (fost președinte al pensionarilor social-democrați) și soț al unei alte angajate din Primărie:

Citește și... Ghici cine vine la primărie... Post cu dedicație scos de ochii lumii la concurs: șef serviciu turism – salariu de 8.000 lei

Tot „la pârtie” a fost angajat un alt apropiat al altei persoane importante din aceeași primărie, fiul secretarei celor doi viceprimari, secretară care și-a „îndrumat” înclusiv fiica să se angajeze la Primărie, sfatul fiind ascultat:

Citește și... Nepotism în formă continuată la Primăria Bistrița: în doar câteva luni, mama și-a adunat cei doi pui pe lângă ea! Secretara viceprimarilor are copiii aranjați/angajați în instituție

Așadar, nu e nicio mare scofală cu acest post scos la concurs la Direcția Educație și Turism, căci serviciul dedicat pârtiei este unul... tehnic. Rămâne doar să vedem exact dedicația, pe care nu am scos-o definitiv din ecuație!

Adauga comentariu