Efectele relaxării: 13 cazuri noi de infecție cu Covid-19 întregistrate în Bistrița-Năsăud. Numărul cazurilor active este în creștere – 91 pacienți!

Situația infectărilor cu noul coronavirus este una alarmantă, atât la nivel național, cât și la nivelul județului Bistrița-Năsăud.

După două săptămâni de la intrarea în starea de alertă, moment în care a început relaxarea măsurilor de protecție împotrivă răspândirii virusului SARS-CoV-2, situația epidemiologică nu arată deloc bine. Astfel, la nivelul județului Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 13 cazuri noi de infecție cu Covid-19, numărul total cumulat al celor infectați ajungând la 356.

Printre ultimele cazuri confirmate se regăsesc două persoane din cadrul Primăriei Bistrița (soț și soție), dar și trei cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, două din secția ortopedie și una din secția chirurgie, dar care a fost trasferată tot în secția ortopedie. În ambele instituții se desfășoară anchete epidemiologice.

Nici numărul deceselor din rândul persoanelor infectate cu Covid-19 nu este unul mic, Bistrița-Năsăud ajungând la 31 de astfel de cazuri. La acest capitol, județul nostru se află pe o poziție înaltă într-un top legat de rata mortalității raportată la numărul de infecții.

Din păcate, numărul persoanelor vindecate nu a fost unul la fel de mare în ultimele 24 de ore, fiind înregistrat doar un singur caz. Astfel, numărul cazurilor active a ajuns la 91, peste media „platoului” din ultima perioadă.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 04.06.2020, este următoarea:

• 24 persoane în carantină instituționalizată;

• 2941 persoane în izolare la domiciliu;

• 356 cazuri confirmate de CoVid-19;

• 31 decese,

• 234 persoane vindecate.

Precizare:

• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.

• Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.

• Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.

• O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.

• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.

• Până în prezent, 23 cadre medicale (opt medici, 15 asistenți) și nouă persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 22 au fost declarate vindecate.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstinici din județul Bistrița-Năsăud. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și o parte din beneficiarii centrului. Sunt în curs de procesare și restul probelor.

• Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, două au fost vindecate.

• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice.

• Cinci persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ.

Situația epidemiologică la nivel național este conform imaginii.

Corecție din partea Instituției Prefectului (later edit):

Până în prezent, 23 cadre medicale (opt medici, 15 asistenți) și zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 22 au fost declarate vindecate.

(dintre persoanele confirmate azi, se numără și două infirmiere și un brancardier)

Adauga comentariu