E OFICIAL: Municipiul Bistrița este în carantină de joi dimineață începînd cu ora 5.00. Vezi ce rute alternative au șoferii care vor să tranziteze orașul

Hotărârea de carantinare a municipiului Bistrița și a cartierelor aparținătoare Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea și Viișoara, și anume  Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale pentru Municipiul Bistrița a fost publicat în Monitorul Oficial Nr. 1095/18.11.2020.

Recomandare C.J.S.U. BN: rute alternative pentru tranzitarea municipiului Bistrița

Având în vedere numărul ridicat de îmbolnăviri cu SARS CoV-2, tranzitarea municipiului Bistrița de către persoanele care au domiciliul în alte localități sau județe, pe durata celor 14 zile de carantină, va fi permisă doar pe șoseaua de centură, fiind interzisă oprirea.
Prin urmare, atragem atenția asupra faptului că există posibilitatea formării de coloane și porțiuni aglomerate, cu atât mai mult cu cât vor exista și filtre de verificare. În consecință, recomandăm cetățenilor ca în această perioadă să opteze pentru utilizarea rutelor alternative, iar tranzitarea Bistriței să se întâmple doar în mod excepțional.
În funcție de destinație, municipiul poate fi ocolit fie prin județele învecinate, fie pe rutele Beclean – Năsăud – Bistrița (cartier Unirea) – Livezile sau Beclean – Năsăud – Ilva Mică – Strâmba – Josenii Bârgăului, ținându-se cont, bineînțeles, de alegerea unui traseu potrivit pentru tonajul autovehiculului.
Măsura carantinării Bistriței este consecința creșterii cazurilor peste pragul admis, fiind esențial să se respecte toate regulile stabilite pentru eliminarea focarului.

Adauga comentariu