După un an de „depozit”, cupola luminoasă din fața Palatului Culturii a apărut: adăpostește un patinoar „în curs de implementare”

La Bistrița, „întârzierea” este al doilea nume, indiferent de ce este vorba. Punctualitatea este rară și accidentală, chiar dacă vorbim de vreun spectacol, manifestație, termene limită, etc.

După ce a zăcut un an de zile prin depozitele Direcției de Servicii Publice, cupola luminoasă în valoare de 31.400 de lei, care trebuiea montată anul trecut în fața Palatului Culturii, și-a făcut apariția, aceasta adăpostind sub ea un patinoar mult dorit de bistrițeni, dar și mai mult trâmbițat de către autoritățile locale, mândre de ideea de a închiria spațiul respectiv unui agent economic dispus pentru acest gen de servicii.

Revenind la „scumpa” noastră cupolă, aceasta nu a fost montată anul trecut din pricina unui stâlp pe care nici proiectantul și vânzătorul produsului, Elba SA, dar nici beneficiarul, Primăria Bistrița, nu l-a prevăzut în calcule. Astfel, după un an de zbateri, stâlpul a fost în sfârșit găsit și corespunde tuturor cerințelor tehnice, căci de el depind cele 120 de șiruri luminoase, 8 accesorii speciale și o figurină luminoasă în vârf.

Pentru a avea un efect și mai pronunțat, sub această cupolă s-a montat un patinoar care, conform prezicerilor municipalității, în concordanță cu termenele date de întreprinzătorul privat, trebuia inaugurat odată cu pornirea iluminatului public de sărbători, programate pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei.

Luminile s-au pornit, feeria există, patinoarul ba! Conform postărilor de pe facebook ale celor de la Ice Arena, într-adevăr, momentul de debut al bucuriei pe patine trebuia să fie pe data de 30 noiembrie „dacă condițiile meteo o să ne fie favorabile”.

La data de 3 decembrie însă, după cel puțin trei zile de „condiții meteo” mai mult decât favorabile, stratul de gheață din interiorul „arenei” este echivalent cu cel din jurul acestuia fără instalațiile speciale de răcire sau alimentare cu apă. Vreo persoană din partea firmei care să „vegheze” bunul mers al instalațiilor respective? NU, desigur...

Conform obiceiului ce ține de punctualitatea evenimentelor în Bistrița, pe aceeași idee a condițiilor meteo de anul trecut de la pârtia de schi, patinoarul se va deschide... în curând! Bine că măcar e (i)luminat!

Adauga comentariu