După „Oscarul” în folclor, Dorel Cosma îl „sanctifică” pe Pomohaci la Marele Târg al Bistriței! Nu e de mirare, mai toți politrucii i se adresează artistului penal cu apelativul „părinte”

Ce nu fac politrucii pentru a da bine în fața pulimii?! Dacă e cu pupături de mâni și închinăciuni în fața unor persoane suspecte de pedofilie, dar cu succes la un public închistat într-un „folclor” degradant, atunci așa să fie: „Săru-mâna părinte”!

„Fenomenul” Pomohaci este un caz numai bun de psihanaliza poporului român ținut forțat într-un întuneric folcloric perfect pentru manipulat. Un așa-zis artist răspopit continuă să aibă succes pe scenele mocangelilor comunale, unul mai mare decât cel în care se zbătea înainte de scoaterea la lunimă a comportamentelor deviante legate de plăcerile „inocente” ale personajului cu pricina.

Cristian Pomohaci, un „părinte” dat afară din preoție pe motiv de pedofilie și homosexualitate, cu mari probleme legate inclusiv de moralitatea afacerilor, pseudo-artistul fiind prins în mrejele lumești ale imobiliarelor, a devenit un fel de martir în rândul unor iubitori de muzică populară intoxicați de tembeliziuni dedicate promovării curvișagului folcloric, cu larga contribuție a edililor exagerat de darnici atunci când vine vorba de „părintele Pomohaci”. Sîngeorz-Băi, Silivașu de Câmpie, Urmeniș sau Spermezeu sunt doar ultimele exemple cronologice din Bistrița-Năsăud.

De succesul unui astfel de personaj martirizat se folosesc primarii și personajele slabe la capitolul caracter, profitându-se într-un scop electoral și de imagine prin invitarea „părintelui” în cadrul diverselor programe finanțate din bani publici. Zilele comunei X sau Y sunt ca un magnet pentru impostorii neamului, așa că prezența lui Pomohaci pe afișele „cultural-folclorice” a devenit un must-have clocit în cercurile subțiri ale primarilor și „culturalilor” organizatori de astfel de evenimente.

După oferirea trofeelor „Oscar” în folclor, la festivalul „Nunta Zamfirei”, profesorul-doctor Dorel Cosma, împăratul Palatului Culturii bistrițene, a cedat în fața falsului succes al controversatului artist. Cu ocazia Marelui Târg al Bistriței, Pomohaci va fi cap de afiș în Heidenfield, în incinta fostului târg de vite de la Viișoara. Cât de prozaic, Pomohaci concertând într-un fost târg de vite, acolo unde este ademenită cu mici, grătare, ringhișpil și bere, toate la supra-preț, pulimea iubitoare de „valori naționale”.

Până și Ovidiu Crețu, viitorul fost primar al Bistriței, a refuzat prezența pomohasciană pe scena Târgului la edițiile trecute, dar acum lui Crețu i se cam rupe de oraș și de ceea ce se întâmplă prin zonă, fiind într-o formă de moarte clinică edilică în ultima perioadă, hăurile Primăriei trecând în mâinile unui însetat de imagine, cel care ar sta la baza „invitației” făcute ciocănarului de la Moșuni.

Politicienii, în speranța pupării unui vot în plus, îi pupă mâna purtătorului de ciocan tradițional românesc și se adresează răspopitului cu „părinte”. Cât de ipocriți și impertineți au ajuns acești plăvani policiti, ei, iubitori ai familiei tradiționale?!

BONUS: În aceeași seară, dar pe scene diferite, vor concerta Paraziții (Pietonal) și Pomohaci (Heidenfield). Doar unul dintre concerte nu este recomandat minorilor în mod oficial...

Adauga comentariu