După indienii Comelfului, urmează vietnamezii Frasinului și muncitori din Sri Lanka la Eurocompozite! Forța de muncă din Asia tot mai prezentă în Bistrița-Năsăud

Forța de muncă ieftină, calificată și serioasă din exteriorul țării este la mare căutare printre angajatorii bistrițeni, privirile acestora fiind îndreptate tot mai mult către țări din Asia. Unul dintre „greii” zonei industriale, Comelf, a mizat pe indieni, 20 dintre aceștia fiind recrutați pentru a opera mașinile cu comandă numerică.

Deschiderea granițelor a însemnat pentru forța de muncă românească o șansă de a profesa într-un anumit domeniu, conform cererilor existente pe piața respectivă. Astfel, milioane de români au ales să imigreze din acest punct de vedere.

Așa cum noi, românii, căutăm o piață de muncă conformă pentru propriile cerințe, la fel se întâmplă și cu muncitorii din zona Asiei, muncitori văzuți de angajatorii români exact așa cum angajatorii spanioli, italieni, germani sau englezi ne văd pe noi: ieftini, pricepuți și serioși, principiul „nimeni nu e profet în țara lui” fiind parcă o cutumă în sensul imigrației forței de muncă.

„Poarta” estică s-a deschis în noiembrie 2018

Odată cu modificarea plafonului minim de plată pentru forța de muncă din exteriorul țării, modificare legislativă intrată în vigoare în luna noiembrie 2018, angajatorii români au început să privească cu alți ochi către varianta angajărilor din afara țării. Astfel s-a ajuns la concluzia că este mai rentabil, în special într-o zonă cu deficit al forței de muncă specializată, să se aducă din exterior decât să se investească într-un sistem dual de învățământ, acolo unde școlile profesionale, cu implicarea și ajutorul investitorului privat, ar putea califica acea forță de muncă.

Pe acest considerent, la care trebuie adăugat și faptul că nu se pune în discuție vreo angajare masivă de muncitori și că loturile de străini care vin sunt reduse ca număr, firmele din Bistrița-Năsăud au început să-și facă anumite calcule de rentabilitate în ceea ce privește forța de muncă.

Astfel, unii angajatori au considerat că e mai rentabil să asigure condiții de ședere pentru muncitori străini, aici fiind vorba de cazare și hrană, la care se adaugă bineînțeles și salarizarea, care nu mai are un plafon minim de aproximativ 4.000 de lei, ci a fost adusă la nivelul unui salariu minim pe economie.

Angajatorii români au început să ia în calcul amenajarea de locuințe modulare pentru angajații străini, sau să asigure un minim de confort într-o cazare hotelieră, hrana fiind asigurată chiar de bucatări proprii ai muncitorilor străini, într-o gospodăririe comună, dar asigurată financiar tot de către angajator.

Bistrița-Năsăud are preferințe... asiatice

Comelf așteaptă deja pe cei 20 de specialiști indieni. Următorii în șirul intențiilor de angajare sunt cei de la Frasinul – diviza de construcții, care vor aduce 30 de vietnamezi, conform bistritabusiness.ro. Și alți angajatori din Bistrița-Năsăud au ochit Asia, surse ale stiridebistrita.ro confirmând tratative ale Eurocompozite pentru a aduce la Bistrița lucrători din Sri Lanka, pe lista angajatorilor aflați în căutare de forță de muncă regăsindu-se inclusiv Mis Grup.

Conform Biroului pentru Imigrări Bistrița-Năsăud, angajatorii bistrițeni au depus cereri pentru acordarea dreptului de ședere în scop lucrativ pentru muncitori din Nepal, India, Sri Lanka, China sau Moldova.

„Angajatorul depune o cerere pentru un aviz de muncă, iar această cerere vine insoțită de mai multe documente, printre care acte ale firmei, procedura seleției pentru a ocupa un anume loc de muncă etc, conform unui opis. Cererea se soluționează în termen de 30 de zile după care se eliberează un aviz de muncă, document care costă 100 de euro pentru ficare angajat în parte (plata se face în lei, la cursul BNR al zilei respective). Acest aviz se trimite cetățeanului străin care se va prezenta cu aceasta la misiunea diplomatică a României din statul respectiv. Acolo se eliberează o viză de ședere lungă pentru angajare, valabilă 90 de zile, viză care se va prelungi anual aici, la noi, în funcție de contractul de muncă încheiat cu angajatorul” – a declarat pentru stiridebistrita.ro șeful Biroului pentru Imigrări BN – Liviu Gabriel Lung.

Șomajul, calificarea și cererea

Conform AJOFM BN, șomajul din Bistrița-Năsăud este unul foarte redus, iar această mișcare a forței de muncă se înscrie într-un început de normalitate:

„Forța de muncă este în continuă mișcare, noi mergem la alții, alții vin la noi, e ceva care intră încet dar sigur în niște limite ale unui normal pe această piață, cea a forței de muncă. Noi aici la AJOFM ne-am întâlnit cu situații în care cei aflați în evidențele noastre, șomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, au primit repartiție către un anumit angajator și s-au întors cu negație din partea acestuia deoarece nu corespund cerințelor. Acel angajator poate nu și-a găsit ceea ce a căutat pe piața locală a forței de muncă, iar în această situație apelează la piața externă” – a explicat Otilia Râpan – diectorul executiv al AJOFM BN.

Dincolo de presiunea fiscală pe care un întreprinzător privat o suportă lunar pentru a-și continua businessul, problema forței de muncă, cea calificată, este încă un motiv de scos peri albi. Dacă anumite firme își permit o calificare la locul de muncă, acest lucru nu este la îndemâna oricui, necesită timp și resurse peste nivelul de suportabilitate în special pentru firmele mai mici. Varianta angajării forței de muncă gata calificată din exterior este, după cum se observă din acest trend al pieței de muncă, cea mai rentabilă opțiune. Ar mai fi, după cum aminteam mai sus, varianta unui învățământ dual, dar și această variantă este una energofagă și fără o implicare clară din partea autorităților de stat.

 

foto titlu - Cosmin Szekely/Adevărul

Comentarii

cititor

02.03.2019 11:43

Astora le faceti si cate o " sinagoga " ?

Adauga comentariu