După confirmarea cazului cu numărul CINCI de infecție cu Covid-19 în LEONI, s-a luat decizia testării în masă a personalului, pe sistem pooling, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Situația se complică în cazul celui mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, LEONI, acolo unde a fost confirmat al cincilea caz de infecție cu noul coronavirus.

Astfel, conducerea unității a luat decizia testării în masă a personalului, fiind vorba de sistemul pool testing, metodă folosită cu succes la Oradea. Pentru aceasta este necesar întocmirea unui contract între firma Leoni și Spitalul Județean de Urgență Bistrița, tariful pentru astfel de prestație fiind unul negociat între părți:

„Am fost contactați de către conducerea Leoni pentru a efectua testarea pesronalului acestei firme. Vom merge pe varianta de pool testing, testare în masă, însă pe eșantioane mai mici, de câte cinci persoane, pentru un proces cât mai eficient. Cu alte cuvinte, vom preleva probe de la grupuri de câte cinci persoane, iar aceste probe vor fi testate toate într-un singur eșantion.

Dacă acest eșantion este negativ, atunci persoanele din acel grup sunt negative, însă dacă este pozitiv, vor urma teste individuale pentru persoanele din acel grup, caz în care vom identifica cazul sau cazurile de infecție. Cu toate acestea, vom avea și testări individuale, aici fiind vorba de contacții direcți ai persoanelor deja confirmate. Această variantă de lucru este pusă în parctică și la Oradea, am vorbit cu cei de acolo și ne-au recomandat, pentru eficiență, această abordare.

Azi (n.r. – 22 mai) vom discuta și semna contractul cu Leoni, iar testarea va începe cel mai probabil de luni. Costurile vor fi suportate de firmă, însă nu va fi vorba de acel tarif individual pe care noi îl precepem pentru testarea la cererea polulației, adică de 290 de lei, fiind vorba totuși de o testare în masă și de multe persoane, adică vom ține cont de această variabilă și vom negocia un preț convenabil pentru ambele părți”, a declarat Gabriel Lazany, managerul SJUB, pentru stiridebistrita.ro.

Cel de-al cincilea caz de infecție cu noul coronavirus în rândul angajaților Leoni a fost confirmat de prefectul Stelian Dolha, pentru Bistrita Express, în această dimineață. Leoni continuă să mențină măsurile de prevenție în ceea ce privește epidemia, fiind vorba de distanțare socială atât în mijloacele de transport în comun, dar și în secțiile de producție și birouri, angajații având la dispoziție soluții dezinfectante, măști, mănuși și viziere.

Adauga comentariu