După ce s-au votat pe listele unor comisii ale Consiliului Local, liberalii bistrițeni se retrag pentru a face loc celor din opoziție, în „spiritul” transparenței

Decizii cu dus-întors în rândul liberalilor din Consiliul Local Bistrița, acolo unde în câteva comisii de specialitate nu au fost incluși și reprezentanți ai PSD sau PMP, fiind viciată astfel transparența lucrativă.

Este vorba de comisia de vânzare a spațiilor comerciale și a celor de prestări servicii, precum și cea în de stabilire a criteriilor pentru acordarea locuințelor sociale și de necesitate.

În prima comisie, cea de vânzare a spațiilor comerciale și cele de prestări servicii, inițial au fost votați ca membri viceprimarul Sorin Hangan, consilierii Daniel Brici și Cristian Munthiu, iar ca supleanți Doina Macarie de la PNL și Nicolae Pavelean de la USR-PLUS, conform timponline.ro.

Consilierul social-democrat Augusta Săsărman a semnalat faptul că pe această listă nu sunt reprezentanți ai PSD și PMP, ceea ce ar duce la o lipsă de transparență a modului de lucru din comisie. Ca urmare, Sorin Hangan a luat decizia de a se retrage din această comisie, hotărârea lui fiind una definitivă:

”În mandatul trecut, am fost consilier și supleant în această comisie care era formată din arcul celor care dețineau majoritatea. Am fost prezent la toate ședințele pentru că titularii nu și-au găsit timp să participe la aceste comisii. Să știți că aceste comisii presupun multă responsabilitate și muncă. În rest, totul se întâmplă conform legii și nu există dubii în acest sens. Documentele sunt verificate de personalul de specialitate. În comisia aceasta este și un membru al Ministerului de Finanțe. Deci mă retrag să las locul unui consilier doritor. Oricum am să supraveghez această activitate și sper ca cel care își dorește să facă parte din această comisie să își facă cu adevărat treaba”, a spus Sorin Hangan, citat de timponline.ro.

În urma retragerii acestuia, comisia are acum o nouă componență astfel: Daniel Brici – PNL, Cristian Munthiu – PNL, Cristian Niculae – PSD, Ștefania Stere – PMP, iar ca supleanți Nicolae Pavelean – USR-PLUS și Mathe Atilla – UDMR.

În cealaltă comisie, de analiză a solicitărilor şi de stabilire a criteriilor în baza cărora se repartizează locuinţele sociale sau de necesitate din municipiul Bistriţa, alți doi liberali au decis să se retragă după ce a fost exprimat votul „de investire”.

Acuzele aduse de partidele nereprezentate în această comisie sunt tot de lipsă de transparență și de monopolizare a comisiei, astfel că Daniel Brici și Cristian Munthiu (foto) s-au retras. PSD l-a propus să facă parte din această comisie pe medicul Radu Elisei, însă acesta a primit inițial doar 7 voturi ”pentru”, 7 ”împotrivă” și patru abțineri, moment în care Cristian Munthiu a anunțat că vrea să se retragă din comisie ca să lase locul unui reprezentant de la alt partid, conform sursei citate. Cealaltă propunere a fost Oana Săcălean de la PMP.

În acel moment, și consilierul Daniel Brici de la PNL a anunțat că se retrage tot ca să facă loc unui coleg de la alt partid. PSD a propus-o pe Augusta Săsărman care a fost votată cu 9 voturi ”pentru”, 5 ”împotrivă” și 4 abțineri. Ioan Peteleu a fost votat cu 17 voturi ”pentru” și 2 abțineri, subliniază timponline.ro.

Comentarii

cititor

30.12.2020 11:19

Pai, acolo unde trebuie " injurat cineva "... sunt lasati cei de stanga ... " in spiritul transparentei "... iar acolo unde trebuie " aduse lauri si ridicari in slavi "... acolo... cei de dreapta .

Adauga comentariu