După ce au dat grav cu bâta-n baltă, Poliția Locală Bistrița mai comite una gravă: pentru spălarea păcatelor au denaturat forțat realitatea!

Comedie în trei acte, cam așa ar suna concluzia melodramatică a unei situații penibile petrecută sâmbătă în Parcul Municipal din Bistrița. De ce în trei acte?

Actul I

Sâmbătă, 13 iulie, în Parcul Municipal au avut loc o serie de activități perfect pliate pe conceptul urban de parc, în cadrul unei acțiuni inițiate de Asociația Armonia Bistrița. Poliția Locală și-a găsit de verificat autorizații tocmai în timpul unei partide de șah cu piese gigant, conform materialului de AICI.

Actul II

Poliția Locală reacționează duminică (!!!) în urma apariției în presă a situației penibilie în care s-a aflat cu o zi în urmă, printr-un fel de comunicat semnat de conducătorul unității, Florin Frandeș, evident împuns de la spate de veghetorul imaginii Primăriei, viceprimarul Cristian Niculae.

Textul prin care Frandeș explică ce s-a întâmplat este o altă bătaie de joc la adresa intelectului cetățenilor bistrițeni, fiind vorba de o relatare total neadevărată a evenimentelor, evident văzute din prizma polițiștilor locali aflați la fața locului, care au și întocmit un raport fals.

Pe scurt, polițiștii locali susțin faptul că ar fi intervenit pentru aplanarea unui scandal iscat între organizatorii evenimentului „Armonia Jazz” și niște nuntași aflați în zonă pentru a face fotografii. Printre nuntași s-ar fi aflat și consilierul local Doru Mârza, cel care a și postat pe facebook faptul că Poliția Locală cere aprobare pentru jocul de șah gigant. În concepția polițiștilor locali, Mârza ar fi avut clinciuri cu preșdintele Asociației Armonia, Claudiu Șular. Au mai fost invocate și alte acțiuni ale consilierului Mârza, prin care acesta, nuntaș în costum, ar fi vrut să plece cu autoturismul blocat de altă mașină și care ar fi făcut scandal că nu se iau măsuri în acest sens, amenințând „localii” printr-o viitoare postare pe facebook.

(click pe foto pentru imaginea completă)

Actul III

Atât Doru Mârza, cât și Claudiu Șular, au reacționat imediat după „comunicatul” lui Frandeș, devoalând falsul grosolan din raportul polițiștilor locali, luat de bun de comandant.

„Raportul Poliției Locale este neadevărat în ceea ce mă privește. Nu am fost nuntaș, am mers în parc cu scopul de a juca șah în scop demonstativ și educativ, la invitația organizatorului Bistrița Armonia Jazz, ceea ce am și făcut între ora 12 și 15. În tot acest timp nu a fost niciun incident cu niciun nuntaș. Singurul eveniment care s-a întâmplat a fost venirea polițiștilor locali care ne-au cerut aprobare scrisă de la Primărie din care să rezulte în mod expres faptul că avem voie să jucăm șah. Discuțiile au fost calme din partea tuturor celor prezenți, nu am fost obligați sub niciun fel să oprim jocul. Nu am fost legitimat, deși le-am înmânat din proprie inițiativă cartea de identitate care mi s-a restituit cu mențiunea că nu e necesară legitimarea mea. Nu am avut nicio legătură cu presupusul schimb de replici dintre nuntași și fotograf, nefiind prezent în parc decât după ce acesta pare a fi avut loc. Consider că polițiștii locali au gestionat greșit situația, și mai mult, și-au dezinformat superiorul cu privire la cele întâmplate, rezultând un raport mincinos. Având în vedere acestea, solicit și aștept scuze publice de la Poliția Locală, respectiv de la șeful acesteia domnul Frandeș pentru dezinformarea făcută în ceea ce mă privește” – a reacționat Doru Mârza.

Organizatorul, Claudiu Șular, susține și el cele spuse de Doru Mârza. Ambii mai susțin și faptul că polițiștii locali, în momentul în care au cerut aprobarea pentru eveniment, au fost civilizați și politicoși.

Epilog

Parcul Municipal ar trebui să fie, mai ales în această perioadă, plin de astfel de evenimente, nu organizate de ONG-uri, care necesită aprobări și alte alea, ci chiar de Primărie și de instituțiile din cadrul municipalității, una dintre acestea fiind Palatul Culturii. Foișorul poate deveni o mică scenă pentru talentele orașului, iar infrastructura specifică (boxe, mixer, microfoane, cabluri, etc.) să fie pusă gratuit la dispoziția doritorilor de către Palatul Culturii.

Spațiile din Parc destinate publicului pot fi folosite pentru nenumărate acțivități recreative pornite ca inițiativă chiar din birourile municipalități, dar, după cum de vede, din acele birouri pleacă numai penibilitatea, ipocrizia și mediocritatea.

După această comedie în trei acte, în care concluziile sunt dramatice pentru oraș și cetățeni, nu a apărut nicio demisie sau demitere! Chiar așa, domnule Cristian Niculae?

 

Comentarii

soshotokan

15.07.2019 21:20

nu ma mai mira absolut nimic du anul trecut am fost amendat pentru ca am chemat un echipaj la fantana arteziana  situata pe Calea Moldovei care a devenit riscina munincipala pentr conationalii nostri mai bronzati din nastere.Asa ca inca o data Politia Locala Bistrita demonstreaza valoarea de nul. Felicitari!!! 

Adauga comentariu