După 23 de ani de „pribegie” sportivă internațională, Adrian Crișan revine acasă: „Voi antrena la CSM Bistrița, la toate categoriile de vârstă”

O veste extraordinară pentru Bistrița și sportul bistrițean ne este dată tocmai de protagonistul știrii, fiind vorba de unul dintre cei mai titrați sportivi ai României sau, așa cum spune cea mai mare publicație de sport „cel mai de succes jucător de tenis de masă al României”.

Este vorba de bistrițeanul Adrian Crișan, de zece ori campion al României la tenis de masă, participant la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară (2000, 2004, 2008, 2012 și 2016) și a urcat de cinci ori pe podiumul european pentru România.

Născut în Bistrița la data de 7 mai 1980, Adrian se mândrește cu un fanion al echipei Steaua pe care l-a primit tocmai de la Ladislau Boloni, imediat după câștigarea Cupei Campionilor a militarilor, finala fiind disputată în ziua în care bistrițeanul împlinise 6 ani.

Adrian Crişan a ajuns până în Top 10-ul mondial. A câştigat titlul de campion şi în Germania şi Franţa, şi-a trecut în CV prestigioasa Cupă ETTU în 2017, iar în cinci rânduri a fost inclus în cea mai bună echipă de tenis de masă a Europei.

După 18 ani petrecuți în Germania, urmați de cinci ani în Franța, Adrian Crișan revine acasă, în Bistrița natală, anunță Eurosport, citându-l pe bistrițean: „Voi antrena la CSM Bistrița, la toate categoriile de vârstă. Viață mea este tenisul de masă pe care-l practic de la șase ani. Această decizie am luat-o pentru a continua marea mea pasiune”.

Tot Eurosport precizează faptul că decizia de a se retrage din activitatea competițională a fost luată de Adrian încă de la finalul anului trecut, însă pandemia de coronavirus i-a încheiat în cele din urmă cariera în mod abrupt, cu șase etape rămase de disputat în Liga de Elită a Franței, pentru clubul său - La Romagne.

În dialog cu "Adevărul", acesta explica: "La decizia de a mă retrage mă gândeam de ceva timp, dar acum am înţeles că e momentul să mă opresc, întrucât corpul nu mă mai ajută să joc la nivelul cu care sunt eu obişnuit şi cu ajutorul căruia am atins rezultate extraordinare."

„Am stat 23 de ani alături de mari jucători și antrenori ai lumii. La cluburile la care am activat, am fost îndrumat de antrenori consacrați: Gheorghe Bozga, Leo Amizic, Richard Prause, Fabrice Coutolleau. Am învățat foarte multe de la ei și toți aveau în comun: munca, disciplina și seriozitatea. M-am pregătit în ultimii ani cu noțiuni teoretice și practice despre tenis de masă. Mai concret am stat alături de Ovidiu Ionescu și Rareș Șipoș, cărora le-am transmis din cunoștințele mele acumulate și meciuri importante pe care le-am jucat. Și am observat un progres la cei doi sportivi prin medaliile pe care le-au câștigat”, a precizat Crișan pentru Eurosport.
 

Surse foto: News.ro, MHTableTennis

Adauga comentariu