Dulcele borcan al mitei rămâne tentant: un polițist bistrițean a căzut în plasa investigatorilor sub acoperire

200 de lei - este suma pentru care un lucrător al Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, s-a ales cu o cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită.

Agentul principal de poliție era luat în vizor de către anchetatori încă din anul 2018. Conform unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, polițistului prins în flagtant i se impută în total 8 astfel de situații în care acesta ar fi luat mita:

„La data de 15.10.2019, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, împreună cu ofițeri din cadrul Centrului Operațional 3 Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud și cu sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița Năsăud au realizat prinderea în flagrant a unui agent principal de poliție din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud – Secţia 1 Poliţie Rurală Bistriţa, în timp ce a primit suma de 200 lei, cu titlu de mită, de la un investigator sub acoperire pentru a nu aplica măsurile legale pentru o abatere la regimul circulației rutiere.

Asupra acestuia s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (8 acte materiale dintre care 3 de la investigatori sub acoperire), pe care le-a comis pe parcursul anilor 2018-2019, se arată în comunicatul DGA.

Față de suspect, s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

 

sursa foto: timponline

Adauga comentariu