Drumul spre Colibița, varianta clasică, a fost recepționat: 17 kilometri de drum excelent executat și o priveliște autumnală de excepție (FOTO-VIDEO)

Ceea ce în urmă nu cu mult timp a fost considerat rușinea județului, fiind drumul principal care duce către mult promovata „mare de la munte” și care arăta ca după un bombardament dintr-un război civil, azi a fost recepționat și a devenit una din perlele rutiere ale județului.

Multe râuri de cerneală au curs pe subiectul drumului ce duce către Colibița prin Bistrița-Bîrgăului, un drum care devenise impracticabil și impardonabil pentru cei care doreau să ajungă în cea mai titrată zonă turistică a județului. Chair dacă exista o variantă rutieră mai nouă pentru a ajunge la Colibița, cea de pe drumul Blajului, prin Mureșenii-Bîrgăului, „clasicii” iubitori ai Colibiței sperau ca într-o bună zi drumul principal să fie modernizat.

Lotul 2 al DJ 172D din mai largul proiect de infrastructură rutieră județeană denumit „Poarta Transilvaniei”, în lungime de 17 kilometri, a fost dat în folosință azi, 28 octombrie. Astfel, ambele variante de acces către stațiunea de interes local Colibița sunt modernizate și circulabile.

Valoarea totală a lucrărilor de modernizare a acestui lot a fost de 9,92 milioane de euro, lucrările fiind executate, de ce să nu o spunem, ireproșabil, de Dimex 2000 Company SRL și Explan SRL din Cluj-Napoca. Lucrarea are o garanție de opt ani și a fost terminat înainte de termenul precizat prin contract, respectiv aprilie 2020.

Acest drum face parte din „Poarta Transilvaniei” și poartă denumirea de Lotul 2. Lotul 1 din acest complex de infrastructură rutieră a fost împărțit în două tronsoane. Primul tronson a fost deja recepționat și este vorba de Drumul Blajului, Mureșenii-Bîrgăului – Colibița, iar al doilea tronson (care tot azi a primit ordinul de începere al lucrărilor) leagă Colibița, de la intersecția cu Drumul Blajului de satul Mița, aflat la coada lacului Colibița.

Lotul 3 al „Porții Transilvaniei” va fi recepționat peste două săptămâni și leagă Josenii-Bîrgăului de Ilva Mică, porțiune cunoscută ca Drumul peste Stâmba. Lotul 4 are documentația în validare la ANAP și este vorba de legătura rutieră dintre Ilva Mică și Măgura Ilvei, drum pe care s-au început lucrările, dar firma executantă a renunțat la contract, toată documentația reintrând din nou în circuit.

Lotul 5, cel care închide „Poarta Transilvaniei”, leagă Măgura Ilvei de Lunca Ilvei și este realizat în proporție de 75%. Urmează lucrările de construcție a trotuarelor, pavajelor, capatelor de pod și stratul de uzură, în primăvara anului viitor.

Valoarea totală a proiectului „Poarta Transilvaniei” este de 50 de milioane de euro și reprezintă modernizări ale celor 80 de kilometri de drum județean, în cele mai multe cazuri acesta fiind în zone de munte, cu lucrări specifice extreme. Finanțarea acestui proiect este asigurată prin programul POR, iar CJ BN confinanțează aceste lucrări.

 

Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a invitat cetățenii județului la o plimbare pe acest drum:

„Am recepționat modernizarea lotului 2 din DJ 172 D, Poarta Transilvaniei, un drum pe care așteptăm atât turiști, cât și locuitori ai județului, să se bucure de aerul curat și de frumusețea Colibiței. Țin să le mulțumesc tuturor celor ce s-au implicat în realizarea acestui proiect de 47.195.495lei, adică 9,92 milioane de euro, o investiție de înaltă calitate care va crește semnificativ acest pol turistic al județului. Noi continuăm munca, iar pe dumneavoastră vă invităm să veniți pe drum bun până aici”.

Adauga comentariu