Drumul gării din Beclean depășește faza de cântec! Celebrul drum va intra în modernizare, ceea ce va rezolva o bună parte din cea mai mare problemă a orașului: tranzitul!

Toate bune și frumoase la Beclean, dar să nu ai de a face cu tranzitarea acestuia, mai ales în orele de vârf, perioadă de timp cuprinsă între primele ore ale dimineții și până după-amiaza, momente de chin pentru cei aflați la volan în special vara.

Este vorba de finațarea unui proiect în valoare de 5 milioane de euro, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest: "Drumul Gării din Beclean. Îmbunătățirea mobilității urbane a orașului Beclean", proiect ce presupune decongestionarea traficului prin introducerea semaforizării acolo unde este nevoie, crearea pistelor de biciclete pe rute alternative, achiziționarea unor microbuze electrice și montarea stațiilor de alimentare electrică în punctele cheie, precum și asfaltarea unor străzi importante și realizarea propriu-zisă a unor rute prin care să se poată evita traficul din centrul orașului.

Informația a fost postată chiar de primarul urbei de pe Someș, Nicolae Moldovan, pe facebook, de la o întâlnire ce a avut loc la Turda, acolo unde s-au semnat actele de finațare.

 

credit foto: ziardebistrita.ro

Adauga comentariu