Dreapta a preluat conducerea politică a primăriei Bistrița: Ioan Turc are doi viceprimari noi- Sorin Hangan /Călin Stan dar și majoritate în Consiliul Local: PNL-USR-Plus-UDMR și Partidul Verde

Dreapta a preluat conducerea politică a primăriei Bistrița. Astăzi, în prima ședință ordinară din mandatul primarului Ioan Turc, noii consilieri municipali au votat pentru alegerea unui președinte de ședință pentru următoarele 3 luni dar și au stabilit și votat pe cei doi viceprimari, care îl vor ajuta pe Ioan Turc în administrarea orașului. Mai mult, în acest moment, majoritatea în Consiliul Municipal aparține dreptei și este formată acum din PNL-USR-Plus-UDMR și Partidul Verde.

Astfel, liberalul Ioan Peteleu a fost ales președinte al Consiliului Municipal pentru următoarele 3 luni.

În ceea ce îi privește pe cei doi viceprimari, aleșii locali și-au însușit și votat următoarele două propuneri: Sorin Hangan, PNL și Călin Stan, USR-Plus, cei doi fiind votați cu 14 voturi ”pentru. Trebuie știut faptul că, Sorin Hangan este viceprimar 1 și înlocuitorul de drept al primarului Ioan Turc, în timp ce Călin Stan este viceprimar 2.

De asemenea, cu 18 voturi „pentru” s-a aprobat componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al municipiului Bistrița.

Președinte al Comisiei economice a fost desemnat  consilierul local Urâte Florin Radu,iar Nicolae Pugna a fost desemnat secretar al acestei comisii.

Președinte al Comisiei de urbanism a fost desemnat consilierul local Ioan Peteleu, iar  Doina Macarie a fost desemnată secretar al acestei comisii.

Președinte al Comisiei juridică şi administraţie publică locală a fost desemnat consilierul local Filip Alexandru Tudor. Secretar al acestei comisii a fost desemnat  consilier local Mathe Attila de la UDMR

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Balan Marius- Horea

29.10.2020 08:41

Au primit VERZII aprobare de la Bucale ???  Dupa scandalurile din cele doua sedinte ale fostilor colegi de la B-ta  cu alesul loc din CL macar am marcat ceva. Chiar daca le-am spus PA celor din PV, cititorii trebuie sa stie ca de aici s-a plecat si am cazut in disgratii sefimii din capitala de la Verzi.  

Adauga comentariu