Dr. Gabriela Deak și Mihaela Ivan - surprizele de pe lista candidaților la funcția de vicepreședinte al PSD BN! Ies din schemă Doina Pană și Alexandru Pugna

Vineri, 19 iulie, va avea loc Conferința Județeană a Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, acolo unde se vor alege pentru următorii patru ani președintele, președintele executiv și cei 11 vicepreședinți. La eveniment va participa și o parte din conducerea națională a partidului.

Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Orlando Teodorovici și Sorina Pintea, vor fi prezenți la Bistrița pentru a participa la Conferința Județeană PSD BN. Aceștia vor fi martori ai alegerilor interne pentru garnitura de conducere a filialei județene, acolo unde, în rândul vicepreședinților, apar anumite surprize.

Emil Radu Moldovan, președintele en-titre, va candida singur pentru un nou mandat, la fel și Nicolae Moldovan, primarul Becleanului, acesta candidând pentru un nou mandat de președinte executiv. Funcția de secretar general, ocupată în prezent de primarul Lechinței, Romeo Florian, precum și cea de trezorier, ocupată de Marius Bor, se vor alege în cadrul CEx, într-o ședintă viitoare.

Vineri însă se vor alege și cei 11 vicepreședinți dintr-o listă de 11 candidați. Șapte dintre aceștia sunt și în momentul de față pe această funcție, fiind vorba de Camelia Tabără, Daniel Suciu, Mircea Romocea, Cristian Niculae, Iusitian Muntean, Bogdan Ivan Gruia și Ioan Deneș. New-entry sunt: Paul Știr – primarul comunei Căianu-Mic, Vasile Puica – vicepreședintele CJ BN, Mihaela Ivan – directorul de cancelarie al prefectului și dr. Gabriela Deak – directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Au dispărut din „zona” de conducere a partidului Doina Pană – fostul ministru al apelor și pădurilor, vicepreședinte la nivel național, Alexandru Pugna – secretar de stat în Ministrul Culturii, Doru Crișan – primarul comunei Prundu-Bîrgăului și Gheorghe Sabău – fostul președinte al pensionarilor social-democrați și consilier municipal.

Dacă cei doi bărbați din categoria new-entry au o oarecare logică în depunerea candidaturii, unul este vicepreședinte al CJ în funcție, celălalt fiind unul dintre primarii PSD cu rezultate politice foarte bune, în cazul celor două reprezentate ale sexului frumos am fost curioși să aflăm ce le „mână în lupta” politică.

„Am în experiența mea muncă de comunicator si consultant politic. Pornind de la această premiză, accentuată de faptul îmi place enorm ceea ce fac, m-am gândit că e momentul să acționez și din punct de vedere politic. Stăm pe margine și comentăm excat ca la un meci de fotbal. În tribune suntem foarte buni, noi știm că puteam da gol într-o anumită situație. Ei bine, eu vreau să intru pe teren și să văd dacă pot marca. Ca tineri, stăm prea mult în umbra unui simplu cont de facebook sau insta și de acolo, neasumați, privim la like-uri și comment-uri. Eu vreau să îmi asum dincolo de conul de umbră aceste acțiuni, vreau să văd ce pot eu face, iar această candidatură cred că îmi va oferi această oportunitate. De ce PSD? E simplu să urci într-o barcă aflată pe val. Mie îmi plac provocările și vreau să muncest în acest partid aflat pe o poziție deloc comodă în arealul politic. Am noroc și de o echipă foarte bună aici, la organizația județeană Bistrița-Năsăud, și sunt convinsă că vom marca pe acest teren” - și-a motivat Mihaela Ivan candidatura.

„Am avut o colaborare foarte bună cu administrația locală și județeană, la care s-au adăugat și investițiile care s-au făcut în domeniul sănătății și care au evidențiat interesul pentru acest domeniu. La recomandarea domnului președinte Emil Radu Moldovan am fost de acord să particip la aceste alegeri în calitate de cadidat pentru funcția de vicepreședinte cu atribuții în sănătate. Eu îmi doresc ca toate lucrurile care se fac în acest sector al sănătății să fie supervizate de specialiști și să reușim să realizăm o reprezentare cât mai clară a realității în acest domeniu, unul foarte important. Trebuie să lucrăm împreună în folosul pacienților pe de o parte, dar și pentru personalul medical, pe cealaltă parte. Sper ca această colaborare, pe care de altfel am și avut-o până acum la un nivel foarte bun, să continue la același nivel și să fie de bun augur” – a declarat pentru stiridebistrita.ro, dr. Gabriela Deak – directorul medical al SJU Bistrița.

Ambele funcții administrative deținute de cele două doamne nu au restricții legate de incompatibilitate.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu