În două luni se va scoate la licitație lucrarea pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu” – o nouă promisiune a vicepremierului Daniel Suciu

Reabilitarea Corpului A al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” a fost una din promisiunile făcute de vicepremierului Daniel Suciu în momentul instalării sale în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dosarul de finanțare fiind unul respins în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Astfel, Daniel Suciu a căutat și identificat în final varianta de finanțare, soluția fiind regăsită în cadrul Companiei Naționale de Investiții. Consiliul Local Bistrița a aporbat zilele trecute predarea amplasamentului către CNI în vederea începerii procedurilor necesare pentru reabilitare.

„CNI va introduce în comitetul tehnico-economic pe data de 31 mai acest obiectiv, iar dacă fac o paralelă cu momentul în care a intrat în CTE complexul polivalent din Wonderland, vor fi aproximativ 3 săptămâni până la aprobarea indicatorilor în ședință de Guvern. Vor mai dura aproximativ 2 săptămâni până vom urca pe SICAP caietul de sarcini. Un orizont de timp realist ar fi 2 luni de zile pentru a avea urcată pe SICAP și reabilitarea CNLR” – a declarat Daniel Suciu.

Dacă licitația va decurge fără probleme și nu vor exista contestații, lucrările efective pentru reabilitarea corpului principal de clădire al CNLR vor începe la sfârșitul verii.

În aceiași conferință de presă s-au mai anunțat și semnat alte contracte de finanțare pentru mai multe obiective din municipiu și județ, astfel:

Centrul intermodal de transport (9 milioane euro) și un proiect pentru piste de bicicliști (4.5 milioane euro), pentru municipiul Bistrița, DJ 172A Beclean-Nușeni-Chiochiș (26 km), DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie-Visuia (10.1 km) și DJ 154D Domnești-Nețeni-Albeștii Bistriței (7.4 km), lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere la nivelul Consiliului Județan Bistrița-Năsăud, în valoare de 17.5 milioane de euro.

Adauga comentariu