Două arme letale și zeci de cartușe depistate de polițiștii bistrițeni la Nimigea de Jos! Sunt implicați cinci bărbați cu vârste între 18 și 46 de ani

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Acțiuni Speciale, Secției 6 Poliție Rurală Năsăud și Poliției Oraș Năsăud au efectuat la data de 8 ianuarie cinci percheziții la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase, toate fiind domiciliate în loclitatea Nimigea de Jos.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost scoase din circuitul ilegal o armă letală cu destinația vânătoare și o armă letală cu destinația tir sportiv, confecționată artizanal prin transformarea unei arme neletale cu aer comprimat. Au mai fost ridicate 71de cartușe pentru arme letale, 21 de bucăți articole pirotehnice din categoria a III-a și 66 capse pentru armă utilitară, conținând materii explozive, toate deținute ilegal” – se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Astfel, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 18-46 de ani, toți din Nimigea de Jos, sunt cercetați de polițiști și bănuiți că ar fi deținut și folosit ilegal arme letale, cartușe pentru arme letale și articole pirotehnice din categoria a III-a. Față de patru dintre aceștia, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Cercetările continuă de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru documentarea întregii activități infracționale.

Comentarii

cititor

13.01.2019 11:47

Bine ca pe detinatorii legali de arme si munitii, politia permanent ii "cocosesc "si-i re.gu.leaza de-i inebunesc de-a bine-lea... si-i acuza de tot felul de acte de braconaj . Uitati cine comite de fapt toate prostiile cinegetice si de unde apar tot felul de animale impuscate ilegal si bolnavite ori schilodite pe fondurile de vanatoare !

Adauga comentariu