Două accidente soldate cu rănirea ușoară a unor pietoni, ambele în același loc: intersecția de la Poșta Veche!

Zona sensului giratoriu de la Poșta Veche din Bistrița a fost martora a două accidente ușoare în care au fost implicați pietoni aflați pe trecerile dedicate, cu largul concurs al unui polițist care dirija circulația în primul caz, iar în al doilea cu largul concurs al... nepăsării unui șofer inconștient.

Primul accident a avut loc de dimineață, atunci când intersecția era aglomerată, ca tot orașul de altfel. Era ora la care lumea se grăbește către serviciu, iar elevii către școală. Din acest motiv, intersecția era dirijată de un polițist care, în momentul impactului era cu spatele.

O dubiță condusă de un șofer de 67 de ani din Viișoara a lovit ușor o elevă ce se îndrepta către școală. Șoferul a acordat prioritate unui grup de elevi, dar nu a mai avut răbdare și a călcat accelerația atunci când polițistul s-a întors cu spatele. Numai că mai era o tânără angajată în trecerea străzii, aceasta fiind lovită ușor de dubiță.

Victima în vârstă de 14 ani a fost transporată de un echipaj de prim ajutor la urgențe, aceasta acuzând dureri în zona șoldului. Soferul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

Al doilea accident s-a petrecut aproape de ora 16:00 în partea opusă a intersecției. Un autocar aflat pe prima bandă era oprit la trecerea de pietoni, acordând prioritate celor care doreau să traverseze strada. Pe cealaltă bandă a venit un autoturism condus de un tânăr din Mărișelu care nu a oprit și a luat din plin un pieton.

Șoferul în vârstă de 29 de ani susținea faptul că nu văzuse pietonul din cauza autocarului, dar nici nu s-a întrebat de ce era în staționare vehiculul respectiv. Victima, o femeie de 54 de ani, a fost preluată de un echipaj SMURD și trasnportată la urgențe pentru investigații suplimentare. La fel ca în cazul șoferului din primul accident, nici tânărul de 29 de ani nu consumase băuturi alcoolice, conform rezultatului etilotestului.

Adauga comentariu