Doina Pană revine în forță pe meterezele PSD-ului. ,,De luni, la muncă!” este mesajul pe care l-a primit din partea lui Liviu Dragnea

Partidul Social Democrat și-a ales noua conducere în cadrul unui Congres controversat și contestat inclusiv de personalități din interiorul acestei formațiuni politice. Pe lista celor 16 vicepreședinți se regăsește și Doina Pană, care, în ianuarie, a demisionat de la conducerea Ministerului Apelor și Pădurilor, invocând probleme de sănătate. 

 

 ,,Vreau să fiți alături de mine, de colegii noștri. Salut Congresul și o sală arhiplină, vă mulțumesc că ați stat până la ora asta. De luni, la muncă!", le-a transmis ,,el lider maximo” noilor vicepreședinți.

 

Președintele executiv a fost ales în persoana Vioricăi Dăncilă, după ce premierul a rămas unicul candidat. Secretar general al PSD a rămas Marian Neacşu, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea. Totodată,  au fost aleşi şi 16 vicepreşedinţi, dintre care opt femei. Iată lista completă:

Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al Partidului Social Democrat, aleasă cu 2850 voturi. Ecaterina Andronescu a avut doar 540 voturi, iar Nicolae Banicioiu, 292.

 Marian Neacşu, secretar general al PSD, ales cu 3063 voturi, în timp ce Codrin Ştefănescu a primit doar 668.

 Regiunea Nord-Est: Doina Fedorovici (PSD Botoşani) şi Gabriel Vlase (PSD Bacău)

Regiunea Sud-Est: Mirela Furtună (PSD Tulcea) şi Marian Oprişan (PSD Vrancea)

Regiunea Sud: Carmen Dan - PSD Teleorman, Adrian Țuțuianu- 417 voturi, faţă de 285 ale lui Şerban Valeca

Regiunea Sud-Vest: Lia Olguţa Vasilescu (PSD Dolj) şi Paul Stănescu (PSD Olt)

Regiunea Vest: Natalia Intotero (PSD Hunedoara) şi Mihai Fifor (PSD Arad)

 Regiunea Nord-Vest: Doina Pană (PSD Bistriţa-Năsăud) şi Gabriel Zetea (PSD Maramureş)

Regiunea Centru: Roxana Mînzatu (PSD Braşov) şi Bogdan Trif (PSD Sibiu)

Regiunea Bucureşti - Ilfov: Gabriela Firea şi Robert Negoiţă - PSD Sector 3

 Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu s-au retras din cursa pentru funcția de președinte executiv, ambii declarând că este vorba despre un simulacru de Congres, în care Dragnea trage toate sforile.

Adauga comentariu