Doi prinți

Unul este prinț prin naștere, soi de viță nobilă, după sânge, educație, comportament și atitudine. S-a nascut pe linia regală a MS Regele Mihai I. Chiar dacă a fost exclus din linia succesorală din motive pe care nu le discutăm acum și aici, Nicolae de România rămâne un prinț.

Acesta se și comportă ca un prinț, unul modern și modest. Participă la evenimente ce au legătură cu patria ce îi dă numele de familie în buletin: România. Este sociabil, este cuceritor, este simpatic și este chiar și voluntar. Da, este voluntar al asociației Tășuleasa Social, fiind văzut în ultima perioadă participând la mai multe evenimente organizate de bistrițeni.

Celălalt este și el un prinț. Mai bine zis un prințișor, acel tip de prințișor desprins din melodiile de petrecere (ca să nu spunem manele). Un prințișor și el bine educat, căci nu suntem chiar atât de mojici să nu observăm acest lucru la Bogdan Ivan Gruia. Este un prinț care nu se trage dintr-o linie sangvină regală, el este prinț social-democrat, la curtea unui baron.

E un prinț mai servil, cu o anumită fișă a postului, nu neapărat cu etică și deontologie regală. Serviciile sale în slujba „cetățeanului” sunt aproape acte de voluntariat, căci, săracul copil, susține faptul că salariul său este unul infim, mai mic decât al unei îngrijitoare. Și el participă la acțiuni, o-ho!, și încă la câte...

Unde-i vorba de imagine, hop și el! Dăm o floare de 8 Martie, suntem acolo și ne autolingem mai târziu, după reveneală. Inaugurăm ceva cu șefu, hop și noi, mai facem o poză, mai postăm pe feisbuci. Chiar și cu Tășuleasa mai cochetează... când e de fotografiat câte-un eveniment al acestora, atunci când șefu este prin preajmă.

Inclusiv ținuta îl recomandă pe postul de prințișor, căci, nu-i așa, a fi prinț este un job. Poziția proprie din fotografii este una gândită, umilă și pioasă, nicidecum măreață, impozantă și dătătoare de sentimente desprinse din filmele cu capo di tuti capi.

Doi prinți... O fotografie rară și prețioasă! Un prinț de sorginte regală, unul de sorginte socială. Și deomocrată!

Comentarii

Balan Marius- e...

14.06.2018 09:59

Toate bune si bine descrise. Recomand tanarului Bogdan Ivan sa lase naibii papionul ascuns si sa adopte imbracamintea specifica si adecvata unui  tanar socialist si progresist si sa fuga ca dracu de tamaie de baroniada de langa el. Poate la stanga lui PONTA iar sta mai bine.

Adauga comentariu