Din 11 august se suspendă zborurile spre Spania

Conform actualizării publicate de autoritățile române, Spania va intra din nou pe lista țărilor din zona galbenă, din data de 11 august.

Ca urmare a acestei modificări, românii sosiți din Spania sunt obligați, începând cu 11 august, să intre în autoizolare la domiciliu sau carantină, dacă prezintă simptome de Covid-19 timp de 14 zile.

„Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat șiau drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr. 553/15.07.2020”, a transmis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Astfel, lista actualizată include Spania, iar persoanele care se întorc în țară sunt obligate să intre în autoizolare sau carantină:

 

„Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.”

Comentarii

Radu

10.08.2020 11:46

Sa nu uităm ca până pe 11 august când se suspendă zborurile spre Spania, astăzi 10 august se împlinesc doi ani de la oprimarea violenta a protestului din 10 august 2018. Asadar, astazi, fix la 2 ani de la protestul din 10 august,2018, judecătorii Curtii de Apel Bucureşti (CAB) vor dezbate cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul „10 august”. Dupa cum se stie, dosarul fusese clasat parțial pe 15 iulie deoarece procurorii au stabilit că nu a fost tentativă de lovitură de stat, iar foștii șefi ai Jandameriei au scoși de sub urmărire penală, ceea ce a atras proteste puternice din partea societății civile. Procurorii DIICOT motivaseră, în ordonanţa de clasare a Dosarului 10 august, că a existat o „complicitate morală” a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei, care nu s-au delimitat de protestatarii violenți și, prin atitudinea lor, chiar le-au încurajat comportamentul agresiv. Nu toate „victimele colaterale” ale violențelor exercitate de jandarmi pe 10 august sunt și „victome inocente”.Dacă magistratul de la Curtea de Apel Bucureşti va aproba ordonanţa DIICOT, dosarul va fi preluat de Parchetul Militar si se va redeschide urmărirea penală faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.Aceştia vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. Ancheta se va face si sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals.De asemenea astăzi sunt anuntate cel putin trei proteste in Piata Victoriei avand ca tema pedepsirea sefilor Jandarmeriei de la acea data.

Adauga comentariu