Dilema sângeorzană: CÂT va rămâne Traian Ogâgău primar și CINE i-ar putea lua locul

Unul dintre cele mai titrate nume din Bistrița-Năsăud este cel al primarului orașului-stațiune Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, foarte prezent în presa națională, suprins în diferite ipostaze: măturând străzile orașului, umblând amețit noaptea prin stațiune, făcând live-uri cu avioane ce stropesc localitatea cu pălincă, precum și filmându-și copila în timp ce o certa.

Toate acestea i-au adus o notorietate destul de mare, dar care nu i-au știrbit imaginea în fața cetățenilor cu drept de vot, acesta fiind reales ca primar, cu focuri de artificii, muzică și dans pe străzi. Traian Ogâgău rămâne în picioare și după o serie de procese pe care le-a pierdut, atât pe fond, cât și la apel, ultima sentință aducându-i sfârșitul acualului mandat, căci prefectul îl va demite.

Mare paguba-n ciuperci nu este, căci ordinul de demitere va veni cel mai probabil în ultima zi de mandat, de vechi mandat, următorul mandat de primar, cel câștigat pe data de 27 septembrie 2020, fiind în curs de validare.

Aici există o altă poveste, una de interpretare legislativă. Judecătorul mandatat să se ocupe cu validările aleșilor are două variante. Prima ar fi cea în care valideaza pur și simplu mandatul, astfel că Traian Ogâgău rămâne la butoanele primăriei. A doua variantă este cea în care judecătorul va invalida mandatul, situație în care va începe o serie de contestații, timp în care Traian Ogâgău va rămâne la Primărie, iar asta va putea dura chiar și doi ani.

În ambele variante însă, mai există un proces în care Ogâgău își joacă dreptul de a ocupa o funcție publică, cel cu Agenția Națională de Integritate.

Cât va ține șansa cu Ogâgău, vom vedea, însă pariul nostru este că acesta nu va duce acest al doilea mandat la bun sfârșit.

Apoi vine întrebarea: CINE va fi următorul primar al orașului-stațiune? Un viceprimar ales cât de repede va duce o parte din mandat. Poate să fie chiar președintele organizației PNL din Sângeorz-Băi, Claudiu Runcan, sau oricare alt consilier apropiat de Ogâgău. Însă dacă se va ajunge la alegeri anticipate, nu există un personaj care să fie pe postură de favorit.

Cei care se gândesc la Daniel Suciu, pot să-și ia adio de la această variantă, căci Suciu nu va câștiga Primăria Sângeorz-Băi nici dacă va candida de unul singur!

Adauga comentariu