Dilema lui Frenț: să fie Tarzan sau Sandokan?! Sau mai bine demis... Ultima variantă este cea reală, fie la cerere, fie de „nevoie”...

Prefecții, ei între ei, sunt o gașcă unită, care fac parte din ramura superioară a funcționarilor publici. Ovidiu Frenț, încă prefectul de Bistrița-Năsăud, dă dovadă de spirit de echipă și îi ia apărarea colegului de la Harghita, cel demis pe considerente de... urși.

Totul s-a întâmplat într-o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, condusă de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru coordonarea activităților de organizare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Conform stiripesurse.ro, prefectul de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, s-a declarat joi deranjat de demiterea prefectului de Harghita pentru cazul ursului rănit care a fost lăsat să agonizeze 18 ore pe carosabil. Prefectul Ovidiu-Victor Frenț i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, să-l demită și pe el din funcție, pentru că nu ar fi putut să facă mai mult dacă ar fi fost în acea situație și a spus că pe legislația actuală prefecții nu se pot transforma în „Sandokan sau Tarzan”.

„Va rog sa ma demiteti si pe mine, nici eu nu as fi putut sa fac mai mult in aceasta situatie. Legislatia nu ne permite sa facem mai mult. Nimeni nu se poate apropia de un urs ranit fara sa isi riste viata, doar daca ne transformam, noi, prefectii in Sandokan sau Tarzan si ne luam sarcina sa tranchilizam ursul”, a zis prefectul de Bistrita-Nasaud in videoconferinta, preluat de sursa citată.

Ministrul Marcel Vela i-a dat dreptate lui Frenț, mai puțin la faza cu Tarzan și Sandokan:

„Aveti perfecta dreptate, legislatia e neclara. Nu trebuie sa fiti nici Tarzan, nici Sandokan, important e sa respectam legea. Am discutat pentru anul viitor sa prindem in buget cursuri pentru fiecare judet astfel incat jandarmii sa fie autorizati sa foloseasca armele si tranchilizantele fara un medic veterinar care nu poate ajunge intr-un termen eficient”.

Legat de demiterea prefectului de Harghita, Vela a declarat că motivul deciziei de demitere a fost altul:

„Prefectul de Harghita, o sa va spuna de ce l-am demis. Nu a fost corect cu dl secretar de stat Petcu si l-a anuntat ca nu stia de eveniment sambata seara”.

Despre partea cu demiterea lui Frenț nu s-a mai discutat, dar asta nu înseamnă că acest lucru nu se va întâmpla, iar motivele, cu siguranță, nu sunt legate nici de urși și nici de Tarzan sau Sandokan.

 

Adauga comentariu