Diana Morar crede că secretarul general Robert Sighiartău trebuia să fie solidar cu Ludovic Orban și să își prezinte demisia de onoare după alegeri

Fost secretar de stat în Ministerul Justiției, deputatul PNL Diana Morar nu a intervenit în timpul și după declarațiile războinice ale lui Rareș Bogdan, respectiv ale secretarului general al partidului, deputatul Robert Sighiartău. Aseară, pe Info Bistrița și ProBNTV, deputatul liberal a vorbit despre scandalul școlilor dar și despre tensiunile din PNL. Practic, ea spune că Robert Sighiartău trebuie să fie solidar cu președintele Orban și să își asume alături de el semieșecul alegerilor parlamentare și să demisioneze ca un gest de onoare.

”Eu nu inventez nimic și apelez la statutul PNL: nu avem acolo scris că e permisă vreo discuția, declarație sau afirmație în spațiul public care să aducă prejudicii de imagine PNL . Dacă ai păreri personale despre o anumită situație, e bine să vii și și să le discutăm în interior. Nu scrie nicăieri că ai voie să îți ataci colegii de partid, iar dacă o faci trebuie să îți asumi și sancțiunile disciplinare care pot merge până la excluderea din partid”, punctează Morar.

Potrivit celor spuse de Diana Morar, problema unor tineri politicieni este că au obiceiul să meargă la efectele unei probleme și nu la cauza acesteia și ” fac moarte de om pe efecte”: ” Cauza tuturor acestor probleme, a tensiunilor din PNL este ascunsă, ținută de-o parte, asta pentru că nu există interes să avem o discuție sinceră și principială asupra ei- modul în care a fost gestionată înfrângerea partidului la alegerile parlamentare la nivel național, chiar dacă am câștigat aceste alegeri în Bistrița-Năsăud dar și în alte județe”, mai spune deputatul liberal.

În acest context, parlamentarul bistrițean cere o analiză serioasă și aplicată asupra strategiei PNL pentru alegerile parlamentare, asta pentru a vedea cine și ce a făcut, cât s-a implicat și de ce au fost pierdute alegerile la nivel național: ” Trebuie să aflăm dacă strategia a fost greșită, cine a greșit, dacă cei care au organizat campania au știut punctele slabe și ce au făcut pentru eliminarea  acestora”.

Diana Morar apreciază că toate aceste lucruri trebuie explicate de secretarul general al PNL: ” Robert Sighiartău trebuie să vină și să ne explice ce s-a întâmplat. El e secretarul general, el are în atribuții conform statutului obligația de-a organiza, el este responsabilul cu trezirea partidului să spun așa pentru o bună funcționare în alegeri. Nu am văzut să facă aceasta”, consideră interlocutorul nostru.

Mai mult, deputatul liberal susține că, gestul de onoare al președintelui Ludovic Orban ar fi trebuit urmat de Robert Sighiartău, din solidaritate: ” Abia după un asemenea gest, Robert Sighiartău avea dreptul să vină și să ceară demisii, să critice activitatea președintelui și modul în care acesta a gestionat din punct de vedere politic situația partidului post-alegeri”, conchide Morar.

 

Comentarii

Cititor

25.01.2021 10:52

ONOARE ... la... politruci ?! Fi serioasa doamna ... !

Adauga comentariu