Diana „Moral” între obligația civică de a se prezenta la referendum și existența unui protocol semnat de PNL cu Coaliția pentru Familie

Deși nu i-a cerut nimeni părerea, doamna avocat liberal și național Diana Morar a ținut morțiș să ne spună de ce va merge la referendum, ca nu cumva să credem altceva. Adică nu merge la vot pentru că acesta nu ar aduce nici cea mai mică schimbare, ci pentru că este o obligație civică, un exercițiu democratic. Corect!

Diana Morar explică faptul că modificările legislative nu vor avea nici un impact:

Din păcate ca și consecințe juridice imediate, nu se va schimba nimic. Nici în prezent două persoane de același sex nu se pot căsători în România, la fel cum nici unui cuplu gay căsătorit legal în alt stat membru UE nu poate a nu-i fi recunoscut certificatul de căsătorie în România, stat membru UE, iar în virtutea dreptului european al liberei circulații a persoanelor, nu i se poate interzice a locui în tara noastră și a se comporta ca o familie”.

De asemenea, aceeași Diana Morar are și argumente pro prezență la referendum, fiind vorba de un exercițiu democratic:

Ca cetățean român am obligația civică și morală de a participa în mod direct la realizarea democratiei țării în care trăiesc, prin exercitarea liberă a dreptului la vot, drept primordial obținut după Revoluția din ‘89 și consfințit de Constituție”.

Numai că...

Doamna consilier local PNL, președintă a femeilor liberale din Bistrița-Năsăud, vicepreședintă a femeilor liberale din România, plus alte funcții, omite cu bună știință să pomenească motivul real: un protocol de susținere al acestui demers (referendumul) încheiat prin 2016 între PSD-ALDE-PNL și Coaliția pentru Familie, documente făcute publice în anul 2017, atunci când CpF s-a „șucărit” pe cele trei formațiuni politice care nu și-au ținut promisiunea de a organiza referendumul în luna aprile 2017.

Documentele respective au fost semnate în luna noiembrie 2016 și au rămas în vigoare, conform Art.5 din Protocol, care prevede următoarele:

Prezentul protocol va fi valabil între data încheierii sale și data desfășurării referendumului și intră în vigoare la data semnării”.

Astfel, protocoalele semnate de PSD, ALDE și PNL cu CpF sunt în vigoare deoarece data referendumului privind revizuirea Constituției este 6 și 7 octombrie 2018, deci, atât pentru PSD cât și pentru ALDE sau PNL, prezența la referendum precum și propagarea ideii de prezență sunt sarcini de partid.

Adauga comentariu