Dezvoltatorul Marius Negrea mai dă o lovitură o lovitură pe piața imobiliară din Bistrița: ruinele fostei ARIO de lângă Dedeman au intrat în portofoliul său!

Una din zonele părăsite ale orașului, aflată la doar câțiva metri de magazinul de bricolaj Dedeman, zonă devenită cel puțin interesantă din punct de vedere imobiliar, a intrat în atenția unui dezvoltator bistrițean. Marius Negrea își continuă expansiunea imobiliară și încearcă zona de construcții industriale.

Conform unor informații date publicității de bistritabusiness.ro, ruinele fostei intreprinderi ARIO din zona industrială secundară, respectiv Strada Industriilor, a fost achiziționată de întreprinzătorul Marius Negrea la prețul de aproximativ 500.000 de euro, preț aflat la jumătatea celui cerut inițial de cei care se ocupă de insolvența fostei intreprinderi, respectiv casa de insolvență Insolvis.

Achiziția constă într-un imobil aflat în paragină și degradare continuă, structurat pe două niveluri, fiind vorba de o hala imensă de peste 12.000 de metri pătrați, la care se adaugă și o curte generoasă de 400 metri pătrați. Conform sursei citate, investitorul nu dorește păstrarea acelor ruine, casa de insolveță fiind în măsură să beneficieze de structura clădirii respective, în sensul scoaterii la vânzare a fierului rezultat după demolarea structurii respective.

În acest moment, spațiul respectiv nu este folosit și a devenit un focar de infecție. La al doilea nivel s-a aciuit o familie de nomazi formată atât din adulți cât și din copii. Parcarea din zona respectivă este folosită momentan de persoane care lucrează în zonă, iar sporadic este locul preferat de circurile ambulante care mai trec prin Bistrița.

Marius Negrea deține în acest moment două firme în domeniul imobiliar, Consult Imobil SRL și Tenc Mar Trust SRL, ambele din Bistrița. În cea de-a doua firmă, Negrea este asociat cu Răzvan Corovca, acesta din urmă fiind administrator al unei alte firme de care se leagă în mod direct numele lui Negrea, NVM Real Estate SRL, firmă care acționează tot în domeniul construcțiilor. Numele lui Negrea nu apare în acționariat, deși inițialele NVM provind de la numele acestuia (Negrea Viorel Marius), firmă sub patronajul căreia s-a ridicat celebrul bloc de pe Crinilor, cunoscut ca „blocul lui Negrea”.

Un alt asociat în firma NVM Real Estate este Biscovan Elena, nume care mai „atrage” și alte firme. Bontempo SRL este specializată în repararea echipamentelor electrice, Ten Co Trust SRL – care are la capitolul acționariat tot pe Biscovan & Corovca – o altă firmă din domeniul construcțiilor, Tenc Zen Trust SRL, cu acționar unic Biscovan Elena – de asemenea, firmă specializată în construcții, precum și Corona SRL – firmă aparținând lui Corovca și care are ca domeniu de activitate „Comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun”.

Dintre toate aceste firme din împăienjenișul lui Negrea, Consult Imobil (foto) are cea mai mare cifră de afaceri (aproximativ 1.250.000 de euro la nivelul anului 2017), profit puțin peste 100.00 de euro, dar și cele mai mari datorii (circa 700.000 de euro). NVM Real Estate funcționează numai din 2016 și a „reușit” să acumuleze datorii de peste 120.000 de euro la un nivel de nici 32.000 de euro cifră de afaceri și un profit sub 2.000 de euro. Restul firmelor au cifre modeste, cu excepția Tenc Zen Trust SRL care în primul an de funcționare, 2017, a acumulat datorii de peste 27.000 euro la o cifră de afaceri de nici 600 de euro și cu un profit net de 166 de lei.

În acest moment, Negrea „lucrează” pe trei fronturi, unul deschis pe Calea Moldovei cu Lucian Blaga (foto), acolo unde dezvoltatorul a decis să-și demoleze o parte din construcție, care ar fi obturat vederea unor locatari dintr-un imobil din spatele clădirii deja ridicate, unul ce va începe în zona mall-ului de lângă Selgros, precum și proiectul din zona Ario-Dedeman, acolo unde încă nu se cunoaște destinația viitoarei construcții. Marius Negrea a fost contactat pentru o declarație în ceea ce privește noua investiție, dar nu a răspuns până la editarea acestui material.

Adauga comentariu