Dezbatere publică inedită la Bistrița: Emanuel Ungureanu provoacă bistrițenii la o discuție despre haosul din sănătate și educație

Unul dintre cei mai activi parlamentari ai României, deputatul USR Emanuel Ungureanu, va fi prezent la Bistrița pentru a susține, împreună cu colega sa Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud, o dezbatere publică cu tematica „Haos în sistemul românesc de sănătate și educație. Ce soluții avem?”.

Evenimentul va avea loc în data de 20 aprilie începând cu orele 15:00, la Hotel Metropolis din Bistrița, Sala Londra, str. Parcului, nr. 19, alături de cei dpoi deputați fiind prezenți și reprezentanți ai sistemului medical și de educație din județul Bistrița-Năsăud, împreună cu reprezentanți ai societății civile și ai factorilor decizionali locali.

Vor fi abordate următoarele subiecte:

- Aspecte legislative privind Educația și Sănătatea în România de azi -  Reprezintă Educația și Sănătatea domenii prioritare în România de azi ?

- Educația pentru sănătate în școli

- Drepturile pacienților și ale personalului medical în sistemul  românesc de sănătate

- Problemele și dificultățile din sistemul medical și de educație:  cauze, soluții și posibile rezolvări.

Intrarea este liberă, pe bază de înscriere în formularul următor https://goo.gl/forms/JT7zH8SkIPhjqsCG2 sau pe e-mail: deputatcristinaiurisniti@gmail.com, https://www.facebook.com/events/2121454674779383.

Emanuel Ungureanu este vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familiedin Camera Deputaților. S-a născut în Bucovina, dar locuiește de peste 20 ani în Cluj-Napoca. Este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai. Din anul 2003 predă istorie la un liceu din Cluj-Napoca, fiind un profesor iubit și apreciat de elevii săi.

Ungureanu a candidat la alegerile locale din 2016, fiind ales deputat dinpartea formațiunii USR. Este apreciat în Cluj și pentru activitatea de jurnalist, mai ales pentru anchetele foarte bine documentate ce au vizat corupția și mizeria din sistemul sanitar. A condamnat cu foarte multă energie și consecvență politizarea conducerii spitalelor care face imposibilă activitatea medicilor onești și pune în pericol viața pacienților. A colaborat din anul 2005 la mai multe instituții media din acest oraș cum ar fi: Radio MIX , Radio Impuls, Cetățeanul Clujean, Știri de Cluj.ro și Ziar de Cluj.ro.

În Parlament își propune printre altele și modificarea Legii Transplantului de organe și țesuturi umane cu scopul de a elimina criteriile discreționare de alocare a organelor pentru transplant și asigurarea cadrului legal pentru funcționarea unui sistem eficient de îngrijire a pacientului transplantat, fiind unul dintre cei mai aprigi luptători împotriva sistemului discreționar creat de porfesorului Mihai Lucan, deputatul fiind printre primele persoane care au dezvăluit practicile și caracatița medicului clujean.

 

 

Adauga comentariu