Dezamăgire în rândul angajatorilor bistrițeni prezenți la Bursa Locurilor de Muncă pentru tineri: pretenții mari, cunoștințe ioc!

La sediul Angenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud a avut loc Bursa Locurilor de Muncă pentri tineri. La această acțiune au participat 25 de agenți economici care au pus pe masa tratativelor un număr de 210 locuri de muncă, dedicate tinerilor absolvenți.

Din cei aproape 300 de tineri participanți, doar 29 au fost chemați la interviuri. Cu toate că ofertele aproape că ajungeau pentru cei prezenți, totuși, doar 10% au reușit să culeagă roadele acestei Burse.

Conform angajatorilor prezenți la această acțiune, majoritatea tinerilor speră să găseascăde la prima angajare condiții și salarizare de top, indiferent dacă au sau nu calificare pe măsura pretențiilor. Directorul AJOFM, Otilia Rîpan, a declarat că job-urile oferite la această ediție au fost diversificate, atât ca domenii, dar și ca nivel de școlarizare:

„Un număr de 25 de agenţi economici şi-au exprimat dorinţa de a participa la Bursă, cu 210 locuri vacante, dintre care 21 sunt pentru studii superioare, avem o mare categorie de ingineri, pentru cei cu studii medii sunt 135 de locuri vacante şi pentru muncitori necalificaţi 54 de locuri de muncă vacante. Ramurile de activitate sunt foarte diferite”.

Pentru companiile mari, precum Teraplast, este mai greu să găsească personal. „În principiu, tinerii se şi sperie cumva de cerinţele mai stricte de la locul de muncă, faţă de cele din şcoală, iar noi, ca şi angajatori, căutăm oameni care să aibă şi cunoştinţe sau experienţă, care să ne ajute pe noi. Din păcate, în momentul de faţă, tot mai puţini tineri absolvenţi vin cu aceste cunoştinţe practice din sistemul de învăţământ”, a explicat Cristina Herciug (foto), reprezentantul companiei Teraplast la Bursa Locurilor de Muncă.

În schimb, reprezentanții Leoni susțin faptul că ei primesc CV-uri și în afara burselor, aceștia având disponibile posturi de de muncitori, ingineri, mecanici sau magazioneri. Alți angjatori susțin faptul că tinerii au pretenții mult prea mari, că întreabă de telefon și mașină de serviciu înainte de a pune pe masă calificarea. Pretențiile salariale depășesc cu mult posibilitățile angajatorilor, chiar dacă există și o subvenție acordată celor care angajază tineri absolvenți.

Cu toate acestea, există și tineri care, deși au absolvit o scoală cu note foarte bune, sau chiar au terminat o facultate, nu emit pretenții și doresc să câștige în primul rând experiență, dar și o independență financiară.

„La aceasta bursă au participat 432 persoane. Pe lânga absolvenţii de învăţământ s-au remarcat şi elevii din clasa a XII – a, de la Colegiul Tehnic Infoel, elevii din clasele a XI – a profesională, profil „lăcătuş construcţii metalice, utilaj tehnologic” şi a XII – a liceu, profil „tehnician proiectant CAD” de la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” Bistriţa, precum şi membrii Consiliului Consultativ ai A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud” - a precizat Otilia Rîpan, directorul AJOFM.

Adauga comentariu