Despre proteste inutile și bugete făcute după sloganul ,,Nu, că Batman”

Se spune despre noi, ardelenii, că vorbim lent. Asta nu înseamnă că la fel gândim. Este adevărat însă că, în ultima perioadă, ne omoară letargia, ne-am prea învățat, vorba cuiva, cu ,,sărumâna”. Prin urmare, protestele din Bistrița nu doar că se transformă într-un dialog al surzilor, dar devin banale, iar cel puțin pe Crețu ,,îl doare-n bască” de ele.

 

Primarul Bistriței s-a obișnuit cu protestele. Nu îl mai deranjează. Mai mult, încep să îi placă și crede că poate fi un mic Dragnea, e drept fără mustață, al orașului. Ce îl încurajează să pedaleze pe aceleași proiecte lipsite de sens și utilitate nu e doar lipsa unei opoziții politice ferme, ci și atitudinea celor care se bat în piept că nu au votat cu Crețu. Drept dovadă e prezența ,,excesivă” la dezbaterea bugetului. Ne plac colțurile, mai exact vorbele pe la colțuri și, de după perdea, ne dăm mari protestatari. Nu ne asumăm acțiunile sau îi împingem pe alți în față, după principiul ,,Să zici tu, că ești mai rău de gură”. În România, în general, și în Bistrița, în special, tot mai mulți au devenit ,,buni de gură”, pentru că acea gură e hrănită de cel împotriva căruia ar trebui să protesteze. Iar cei care mai zicem una-alta devenim, în opinia celor care ne poartă ca pe o turmă de oi sterpe, frustrați. Da, eu vreau să fiu frustrat. Fiți și voi!

Facem un pariu că în această seară vom fi mai mulți jurnaliști decât protestatari? E un pariu pe care vreau să îl pierd, dar tare mă tem, că, din spatele perdelelor, mulți bugetari care de abia își plătesc ratele vor zice: ,,Noi e mai bine <<să tacem>>”.

Să  nu ziceți că…nu v-am zis!

Comentarii

Balan Marius- i...

11.02.2018 12:49

Prietene; eu fac pariu ca mai multi de doi  cati au fost la dezbaterea de la CL (adica eu si un domn de la JANDARMERIE) cu siguranta vor fi. Dau si o cifra 50. Cu siguranta vom fi mai bine ascultati de spiritul lui ANDREI MURESANU  decat de primarul in carne si oase.

Adauga comentariu