Despre corectitudine, moralitate, tupeu și cenzură cu Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței. Exclusivitate!

De această dată n-am să mai aduc în discuție titulatura de Wannabe a viceprimarului Cristian Niculae, o poreclă dată acestuia de propriii subalterni din minunatul aparat al Primăriei Bistrița. Acum am să tratez cu maximă seriozitate corectitudinea și moralitatea domnului cu pricina.

Acest individ avid de putere, ce-și canalizează toate putilințele pentru a deveni noul primar al acestui biet oraș minunat, a catadicsit să-și bată joc de munca unor jurnaliști invocând o corectitudine falsă într-un context oarecum banal.

Pe scurt, este vorba de faptul că noi, redactorii de la Știri de Bistrița, am primit un pont vis-a-vis de o ultra-secretă recepție a unei lucrări și mai secrete, în speță așa-zisul parc de aventură de pe dealul Cocoș din Wonderland. Prezenți în locație la ora programată pentru respectiva recepție, ne-a fost interzis accesul în cel mai arogant mod posibil, Niculae argumentând prin faptul că se va organiza o prezentare a proiectului respectiv cât de curând pentru presă și că „nu ar fi corect față de restul jurnaliștilor” ca noi să avem o oarecare exclusivitate în acest sens, inducându-ne mai mult un motiv bazat pe... morală!

Vreau să precizez faptul că am avut, avem și vom avea în continuare respect pentru munca jurnaliștilor colegi, indiferent de publicația la care prestează, inclusiv pentru exclusivitățile acestora pe care, dacă le-am preluat ca informație, am precizat sursa cu link-ul aferent.

Faptul că noi am avut un pont și că ne-am deplasat în locația respectivă constituie meritul nostru și este munca noastră, având acest drept, dar și obligația profesională de a căuta informații în exclusivitate pentru cititori, indiferent de subiectul în discuție, cu atât mai mult cu cât acest subiect, parcul de aventură, a fost și este unul controversat și punctat în materialele noastre, fiind chiar primii care am sesizat instituirea unei taxe pentru un obiectiv inexistent!

Domnul viceprimar Cristian Niculae ne-a tras o palmă invocând corectitudinea față de alții. Noi nu-i întoarcem obrazul ci îl întrebăm calmi și non-violenți, cum rămâne cu corectitudinea față de locuitorii din cartierul Slătinița care nu au apă în anul 2018, cetățeni care au aceleași drepturi ca și cei din Sigmir, Sărata, Ghinda, Unirea sau Viișoara?

Cât de corect i se pare faptul că Valea Ghinzii zace în mocirlă de atâta amar de vreme, iar o altă străduță, „mititică” și plină de ștăbime, este asfaltată pe repede-înainte, constructorul fiind nevoit să întrerupă o altă lucrare pentru a executa această „prioritate”?

Cât de corect este, tovarășe Niculae, faptul că s-a asfaltat drumul dintr-o anume localitate din mijlocul unui tronson, capetele fiind lăsate pentru „mai târziu”? Că să fiu mai precis, tronsonul Salva – Dealu Ștefăniței este prins într-un program de asfaltare, dar deocamdată s-a realizat numai porțiunea ce traversează comuna Coșbuc – localitatea de baștină a viceprimarului bistrițean!

Cum se numește „corectitudinea” din condiționarea prin limită de vârsta la accesul pentru un loc de casă în presupusul viitor cartier (nu este ANL!) pe care îl considerați marele proiect cu care intrați în campania electorală, un proiect „îndrăzneț” marca wonderland, acolo unde dacă ai peste 35 de ani nu vei avea acces? Discriminare cumva?

Cât de corect este faptul că ucideți premeditat comerțul local prin înjunghierea a zeci de firme de care depind zeci de familii? Nu știți despre ce e vorba? Despre piețari pe care îi „radeți” de pe fața pământului, dar încurajați specula parveniților din Decebal și mai ales expansiunea unor așa-zise mall-uri care zac goale, fără clienți, dar mai ales suprimarea comerțului din mijlocul orașului, acolo unde susțineți un proiect criminal pentru mediu și pentru comercianții din zonă.

Ce spuneți de activitatea Poliției Locale și „corectitudinea” lucrătorilor din acest serviciu al municipalității? Este corect să folosiți atâta amar de bani din buzunarele bistrițenilor pentru a alimenta incompetența unor clanuri ineficiente din acest compartiment care verifică locuri de parcare după bunul plac și la „recomandarea” dumneavoastră, amendând pe oricine dar nu pe apropiați sau cunoștințe? Este corect ca acești polițiști, nu toți, să ignore ziua în amiaza-mare actele de vagabondaj (aici îi cuprindem pe violenții aurolaci) și cerșetorie nu numai din centrul orașului, dar și din părculețele destinate copiilor? Vreți să mai continuăm cu „realizările” poliției locale, sau ați prins ideea?

Este corect să refuzi un interviu pe motiv că ești într-un alt interviu și să-l tot reprogramezi până apare și ultima idee publicată? (Asta așa, vis-a-vis de corectitudinea dumneavoastră față de jurnaliști).

Și acum despre moralitate și verticalitate, domnule „iepuraș” Cristian Nicolae... Cât de moral este să fi epigonul lui Radu Moldovan și să copiezi apucături ce au deja o „semnătură”? Cât de moral este să tot îndrugi „prietenia” cu Ovidiu Crețu iar tu să-l sapi cu o sete demnă de un luptător Isis într-un mall? Cât de moral este faptul că obligi angajații Primăriei și membrii de partid din organizațiile municipale să-ți distribuie autolingerile sponsorizate pe facebook?

Cât de moral este să te afișezi fără nici un strop de bun simț și cumpătare alături de copii și popi în poze egoiste, doar de dragul de a puncta prezența la un eveniment? Dar despre faptul că participi la evenimente desfășurare „cu ușile închise”, unde presa este trecută la capitolul „paria”, dar pozezi lângă un  personaj ce chiar nu avea ce să caute în împrejurarea respectivă? Aici mă refer la faptul că a existat un eveniment în cadrul batalionului de la Bistrița în care a fost prezent ministrul apărării, iar presa NU a fost chemată, dar a fost prezent un anume om de afaceri influent din județ, unul asupra căruia aplanează tot felul de suspiciuni.

Cât de moral consideri, domnule viceprimar Cristian Niculae, că este intenția dumneavostră de a face prezentarea proiectului aventura parc singur-singurel, fără participarea „părintelui” acestui proiect, „părinte” al wonderlandului, cel care și-a luat-o de atâtea ori până acum cu stoicism, iar acum, când mai apar mici roade, să-i furați laurii?

Iar în final, cât de corect și de moral este ca soția viceprimarului jucător Cristian Niculae să „beneficieze” de tratamente speciale pe piața „dulce” din oraș? Eu unul prefer înghețata de la „Aniela”, chiar e mai gustoasă, recomand „oreo” și „fructe de pădure”!

 

 

Comentarii

Balan Marius- e...

05.08.2018 17:18

Uite ce clop VERDE si-o tras peste cap primarul DRUJBA. 

Brutus

05.08.2018 18:18

În opinia voastră cum ar trerbui sa fie omul pe care sa-l agreati ?
Dacă face,de ce face ?
Dacă nu face,de ce nu face?
Sunteti imposibil de multumit !

Mitica

05.08.2018 23:50

Mare suparare ca nu vo lasat sa urcati acolo..daca omul o zas ca se face prezentare mai tarziu pai se face mai tarziu

Dan

07.08.2018 09:45

Bine punctat! Un cult al personalitatii care da mult de gandit in ceea ce priveste evolutia politica ulterioara, ajutat de o multime de postaci de serviciu, inconjurat de o multime de persoane care habar nu au de ideologia politica dar buni ciugulitori de resturi aruncate de varfurile politice! Chiar orice indeplinire a atributiilor functionale trebuie privita ca un succes remarcabil si postat si distribuit de toti ciugulitorii? E penibil! 

Adauga comentariu