Deși se știau cu interdicție din partea A.N.I., trei consilieri din Bistrița-Năsăud au candidat din nou. Noul lor mandat nu va fi validat

Agenția Națională de Integritate a transmis magistraților din țară o listă a tuturor candidaților la alegerilor locale din 27 septembrie care au fost găsiți, prin decizii definitive ale instanțelor, în incompatibilitate sau conflict de interese, ceea ce înseamnă că mandatele lor NU pot fi validate dacă aceștia au fost realeși în funcții, conform Ziar de Cluj.

Pe această listă se regăsesc și trei consilieri locali din Bistrița-Năsăud, toți trei având decizii definitive pronunțate de către instanțe și care nu mai aveau dreptul de a candida.

Este vorba de fostul viceprimar al comunei Feldru, Toader Beșuți (PNL), aflat în conflict de interese administrativ cu o perioadă de interdicție de trei ani de la data încetării mandatului 2016-2020; fostul viceprimar al comunei Ilva Mică, Ilie Mușină (PSD), incompatibilitate, perioada de interdicție fiind tot de trei ani de la încetarea mandatului 2016-2020, precum și fostul consilier local al comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Sîmbotelecan (PNL), aflat în conflict de interese administrativ, perioada de interdicție pentru acesta fiind cuprinsă în intervalul 27 martie 2019 – 27 martie 2022.

Toți trei au participat în cadrul acestor alegeri locale, fiind aflați pe locuri eligibile pe listele de partid, însă mandatele lor nu vor putea fi validate.

La nivelul întregii țări au fost identificate, în total, 103 astfel de cazuri. Primarul orașului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, are și el pe rol un proces cu Agenția Națională de Integritate, dar în cazul lui nu există încă o decizie definitivă.

Adauga comentariu