Desfășurare de forțe în curtea CN „Liviu Rebreanu”: peste 500 de copii au asistat și participat la o serie de exerciții demonstrative al instituțiilor M.A.I. (FOTO)

Curtea interioară a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița a fost gazda unui eveniment iniţiat de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a reunit toate instituţiile Ministerului Afacerilor Interne de la nivel judeţean.

Scopul acestei „desfășurări de forțe” este creşterea gradului de siguranţă prin informarea tinerilor, elevi de liceu, cu privire la delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, din mediul urban şi mai ales cel rural, de pe raza judeţului.

Prezenţa reprezentanţilor instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne în unităţile de învăţământ are loc în cadrul campaniei M.A.I. aproape pentru siguranţa cetăţeanului, care se derulează la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.

Campania este iniţiată de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud şi reuneşte toate instituţiile Ministerului Afacerilor Interne de la nivel judeţean. Scopul acesteia este creşterea gradului de siguranţă prin informarea tinerilor, elevi de liceu cu privire la delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, din mediul urban şi mai ales cel rural, de pe raza judeţului.

În acest sens, jandarmii, poliţiştii, pompierii, reprezentanţii Instituţiei Prefectului, ai Centrului Antidrog şi cei ai Serviciului Anticorupţie Bistriţa, s-au prezentat în fața elevilor cu tehnica din dotare, dar și cu exerciții tactice la care au participat inclusiv privitorii, fiind o manifestare interactivă.

Dincolo de asprectele practice, în cadrul acestei campanii instituţiile partenere prezintă elevilor aspecte de interes privind atribuţiile şi modul de a accede în aceste instituţii, prin admiterea la unităţile de învăţământ specifice.

Campania se desfăşoară pe parcursul acestui an iar partenerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud în cadrul acestui proiect sunt: Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa al judeţului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud.

 

foto: IP BN, IJJ BN

Adauga comentariu