Deputatul Daniel Suciu va fi susținut în Campania electorală de 4 consilieri locali aleși în 2016 pe listele PNL. După ieșirea celor 4 pe Sg. TV, primarul Traian Ogâgău a dat replică live pe FB. El a recunoscut că va candida independent susținut de PNL

 

Războiul politic la Sângeorz Băi continuă și urmează să crească în intensitate și duritate pe măsură ce be apropiem de 27 septembrie,dată la care au fost fixate a se desfășura alegerile locale. Concret: miercuri seara, cei patru consilieri locali aleși pe lista PNL în iunie 2016 și excluși din partid în septembrie 2019,iar organizația locală a PNL a fost dizolvată ,  după ce au criticat în termeni duri activitatea primarului Traian Ogâgău, au anunțat într-o emisiune pe televiziunea locală SG TV că susțin candidatura deputatului Daniel Suciu și vor merge în campanie alături de el.

Faptul este confirmat și de Daniel Suciu: ”I-am respectat când eram adversari, pentru că asta este regula de bun simț în democrație: adversarii se respectă, se luptă dar nu se dușmănesc! Același respect li-l port și acum, când au ales să mă sprijine într-un demers peste partide și orgolii, acela de a opri acest circ nesfârșit și de a reda orașul fiecărui locuitor al său. Cristi, Vasile, Marius și Cătălin, mulțumesc pentru decizia aceasta, deși știu că nu a fost chiar simplu. Sper ca și alții să vă arate același respect, pentru că în ultimii patru ani nu voi sunteți cei care v-ați schimbat, ci altcineva. Bine ați venit în echipă!” 

 

De asemenea, cei patru contestatari ai primarului Traian Ogâgău l-au adus numeroase acuze actualului edil din Sângeorz Băi, de la modul dictatorial în care conduce primăria și ședințele forului legislative local, până la situația sa de persoană care are problem cu legea.

Așa cum era de așteptat, Traian Ogâgău a ieșit astăzi la contraatac și a demontat, pas cu pas, acuzațiile aduse. În replica sa de pe FB, Traian Ogâgău a confirmat faptul că va candida independent pentru un al doilea mandat dar că va fi susținut de PNL în acest demers politic și electoral:  “PNL-ul, dragi sângeorzeni, mă susține pe mine, candidatul independent Traian Ogâgău, că așa-s legile, așa-s dosarele făcute de băieți, cu voia sau fără voia lor, că cineva le duce acolo. Eu o să merg independent, cu lista de consilieri locali din partea Partidului Național Liberal. E simplu, nu-i complicat deloc!”

Ce s-a întâmplat în septembrie 2019?

Organizația orășenească liberal din Sg. Băi  a fost dizolvată, iar unui număr de patru membri PNL, consilieri locali, le-a fost retras sprijinul politic, urmând să părăsească deliberativul orășenesc. Atunci, scandalul a trecut în surdină, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, confirmând în cadrul unei conferințe de presă că, la Sângeorz Băi, organizația a fost dizolvată. Cu toate acestea, pe postul local de televiziune, Sg. TV, cei patru consilieri locali, plus încă un al cincilea care a demisionat din spirit de frondă cu ceilalți, au vorbit despre situația din partid dar și din consiliul local. Reacția lui Traian Ogâgău a venit sub formă de postare pe pagina sa de socializare.

Ce au spus consilierii locali în 2019?

Marius Voicu: ”Nemulţumirea noastră este legată de activitatea primarului, pe care noi l-am crezut un bun manager. Iniţiativele noastre au fost ignorate total. Am insistat ca banul public să fie cheltuit transparent, dar am fost jigniţi şi ni s-a cerut demisia”, a precizat Voicu pe SG TV. El a mai arătat faptul că ședința Biroului Politic Local al PNL a fost convocată în absența acuzatorilor lui Ogâgău, la rîndul lor , acuzați de faptul că subminează interesele politice ale PNL.

În același context, dr. Cristian Pop, și el prezent în studioul SG TV, a vorbit despre faptul că, aleșii locali ai PNL, și-au propus să doneze indemnizațiile de ședință pentru binele sângeorzenilor, el prezentând și cîteva din proiectele realizate cu respectivele indemnizații: ” E vorba de : un cabinet de limba română la şcoală, izolarea şcolii de lângă Borcut, balul pensionarilor, vidanjarea subsolului de la dispensar, cabinetul şcolar stomatologic. Cred că acestea sunt motivele pentru care Ogâgău doreşte să ne dea afară din partid. Din 90 de şedinţe, am lipsit de la una singură. Domnul primar nu cred că a fost la 20 de şedinţe. Proiectele nu sunt ale consilierilor sau ale primarului, sunt ale sângeorzenilor”.

Un alt liberal, Vasile Nistor, a susținut că Traian Ogâgău comandă SF-uri (studii de fezabilitate pentru proiecte) la prețul maximal: ” La baza unui proiect stă un studiu de fezabilitate. Aceste studii de fezabilitate sunt între 50.000 şi 80.000 de lei. Noi avem peste 22 de studii de fezabilitate, cea mai mică sumă este de 110.000 de lei. Cum să ai încredere cu cineva care a negociat maxim? Toate proiectele noastre au cele mai scumpe studii de fezabilitate. Ştiţi cât a fost devizul la demolarea Vilei 13? 240.000 de lei. Am cerut să se refacă devizul şi a ajuns la 80.000 de lei. Niciun proiect nu a fost consultat cu noi”

Contextul politic și juridic:

 

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a confirmat pe 15 iulie  faptul că primarul Traian Ogâgău, deja suspendat din PNL, nu va candida din partea PNL pentru un nou mandat: 2020-2020 la alegerile locale din 27 septembrie.

 

” Domnul Traian Ogâgău nu este candidatul PNL la primăria orașului Sângeorz Băi, sigur, asta până la lămurirea situație sale juridice. Vă mai pot spune că, PNL va merge la alegerile locale doar cu o listă de consilieri locali”, ne-a precizat Ioan Turc.

 

Reamintim că:

 

Problemele juridice se țin scai de Traian Ogâgău, primarul orașului Sîngeorz-Băi. După un proces pierdut de acesta la Judecătoria Năsăud, acolo unde a fost acuzat de conflict de interese, a urmat decizia Curții de Apel Cluj care l-a absolvit de „păcate”, însă pe același subiect a intervenit Agenția Națională de Integritate.

 

Conform unui comunicat al A.N.I., în perioada exercitării funcției de primar, Ogâgau a încheiat, în data de 28 martie 2018, „un act juridic privind închirierea unei suprafețe de teren aflate în domeniul privat al Orașului Sîngeorz-Băi, încheiat între Primărie și tatăl persoanei evaluate, fără să existe o Hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea încheierii acestui contract”. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, precizează A.N.I..

Traian Ogâgău a precizat  că va ataca decizia A.N.I..

De altfel, lovitura cea mai grea a primit-o Traian Ogâgău în urmă cu câteva zile, tot din partea Judecătoriei Năsăud, acolo unde a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare într-un proces legat de refuzul recoltării de probe biologice. Și în această speță, Traian Ogâgău va recurge la apel.

 

Comentarii

ecologistul-verde

23.07.2020 23:20

Ai de sula mea ce mai citesti pacilea ! Bine ca Turc se teme de verzii din B-ta si de Ciobanica adus de Balan.

Adauga comentariu