Deputatul bistrițean Ionuț Simionca vrea să aducă și el modificări Codului Penal! Vezi ce categorie profesională poate „beneficia” de scutul ULTRAJULUI

Deputatul bistrițean Ionuț Simionca, membru PMP, a inițiat un nou poriect de Lege prin care vrea modificarea unui articol din Codul Penal, mai exact completarea acestuia cu introducerea unei noi categorii preofesionale în aria ultrajului.

Este vorba de faptele de violență comise împotriva profesorilor, pedepsele survenite în urma acestor fapte urmând a fi majorate cu o treime. Deputatul PMP încearcă astfel să introducă cadrele didactice în categoria funcționarilor publici, cei care deja „beneficiază” de o astfel de reglementare legală.

Ionuț Simionca și ceilalți semnatari ai proiectului legislativ doresc modificarea Art. 257 din Legea 286/2009 – Codul Penal, articol care definește infracțiunea de ultraj, „amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârșite împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”.

Deputatul PMP își motivează inițiativa legislativă prin faptul că s-a constatat o creștere a violențelor îndreptate asupra profesorilor și că protecția cadrelor didactice nu mai suferă amânare:

„Având în vedere că, în ultimii ani, au fost numeroase cazuri de violență exercitate asupra cadrelor didactice, atât de părinții elevilor, cât și de elevi, privesc cu deosebită îngrijorare spre cazurile extreme la care s-a ajuns. Mi se pare inadmisibil ca o profesoară să fie înjunghiată în incinta școlii de un elev” – a declarat Simionca.

Deputatul bistrițean este inițiatorul unor proiecte de legi care au devenit deja acte normative în vigoare, Legea Colectiv (afișarea la intrarea într-o unitate publică a faptului că nu există aviz pentru securitate la incendii), Legea Viișoara (obligativitatea montării barierelor sau a dispozitivelor cu semnalizare vizuală și acustică la trecerile la nivel cu calea ferată de pe drumurile europene, naționale sau care prezintă riscuri ridicate de accidente), precum și a legii Autostrăzii Nordului, lege trecută tacit în Camera Deputaților.

 

foto cu caracter ilustrativ, sursa: monitoruldecluj.ro

Adauga comentariu