DEMOCRAȚIA ROMÂNEASCĂ SE CLATINĂ

 

Nu cred că există un român care să nu fi emis o părere extrem de neavizată despre ce s-a întâmplat în Statele Unite. Dacă există, cu siguranță o va emite în următoarele ore. Îi rog pe cei care încă nu s-au pronunțat pe subiect, să intre urgent pe facebook și să-și exprime opinia, că nu se mai poate așa! Avem nevoie de părerile specialiștilor români de facebook, ca să ne putem face și noi o imagine de ansamblu! Ce mama naibii, aveți degeaba conturi de facebook?

Până și președintele ne-a abandonat și tace agresiv. Klaus Iohannis nu a mai postat nimic pe facebook din 31 decembrie. Păi se poate? Să nu urmărească el cu atenție și îngrijorare evenimentele din Statele Unite? Să nu condamne el cu fermitate ce s-a întâmplat la Washington? Chiar ne lăsați în bezna neștiinței, domnule președinte?

Dacă domnul Iohannis tace, vorbește Călin Georgescu, cel propus de AUR pentru funcția de premier. Chiar dacă nu-mi place să-i bag în seamă pe diletanții ăștia, o să vă redau postarea, pentru că e deosebită:

„Tricolorul românesc este prezent astăzi în Washington D.C la marșul de susținere a lui #Trump.

Patrioții americani au răspuns chemării de a protesta împotriva furtului electoral orchestrat de democrați împreună cu China, Rusia, Iran, Germania, Franța și alte puteri vrăjmașe și s-au strâns precum moții lui Horea, Cloșca și Crișan sau Avram Iancu la Țebea.

România este alături de frații americani.”

Domnul Georgescu se referă la faptul că în mulțimea strânsă în fața Capitoliului s-a văzut și un tricolor românesc. Ăștia de la AUR sunt ca ăia de la ISIS. La fel cum jihadiștii revendică orice atentat din fiecare colț al lumii, AUR revendică fiecare tricolor care apare pe undeva. E bine că mai există oameni care luptă pentru simbolurile naționale. Doar așa ne vom salva democrația!

Apropo de ISIS, am avut și noi o pseudo-teroristă. O femeie de 33 de ani din Nădlac, care s-a radicalizat accesând site-uri extremiste islamiste și a început să transmită mesaje de încurajare luptătorilor ISIS. Atâta ne-am permis și noi, ca țară: o fătucă din Nădlac care a devenit simpatizantă ISIS. Așa țară, așa teroriști. Domnișoara a fost condamnată definitiv de Curtea Supremă la un an și cinci luni de închisoare pentru propagandă teroristă. Firava democrație românească a fost salvată!

Totuși, democrația românească e într-un pericol constant. În timp ce fanii lui Trump invadau Capitoliul, o scenă parcă trasă la indigo se întâmpla în Craiova. O scară de bloc a fost asediată de cinci bărbați.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că pe fondul consumului de alcool a izbucnit un conflict spontan între cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, patru dintre aceştia din Craiova şi unul din comuna Întorsura, care s-a desfăşurat în scara unui bloc şi în zona blocului respectiv din cartierul Craioviţa Nouă”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Ăsta e maximul de anarhie care se poate întâmpla în țara asta: cinci bețivi într-o scară de bloc.

Democrația românească e, totuși, în siguranță.

Adauga comentariu